Street photography, helgkurs

Plats Göteborg

Kom igång med ditt fotograferande i sommar. Har du någon gång sett en okänd människa i stan som du gärna velat fota, men i nästa sekund tvekat och för alltid förlorat bilden?

Boka kursen nu

Kursen hålls utomhus så planera kläder efter rådande väderlek vid kurstillfällena

Gatufoto - Street photography, handlar om att fånga livet och ögonblicken i staden som du normalt stressar förbi. Okända människor i stadsmiljö får huvudrollen i denna dokumentära gren av fotografering som växer sig allt starkare. Gatufoto handlar om att träna ditt bildseende och snabbt se bilder som du normalt missar. Att inte tveka och att snabbt kunna avgöra hur och var du skall ta bilden.Under kursen får du fotouppgifter med olika teman som uppmuntrar dig att utveckla idéer, teknik och kreativt tänkande.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har fotograferat ett tag men vill få mer kunskap om fotografi. Du är insatt i hur du hanterar din kamera när det gäller menyer och inställningar och det är bra om du känner till viktiga fototekniska begrepp som slutartid, bländare, ISO mm.

Kursledare

Joakim Roos är en reportagefotograf som arbetat som fotograf i 30 år. Främst i Göteborgsområdet för Dagens Nyheter och Göteborgs Posten. Från och till har han rest i ca 40 länder på fotouppdrag. Nu har han just gett ut en fotobok och är även universitetetsadjunkt på JMG, bildjournalistik på Göteborgs universitet.

Material

Du har med egen digital kamera med manuella inställningsmöjligheter av bländare, slutarprioritet samt ISO (se kamerans manual för handledning). Detta klarar de flesta av dagens digitala systemkameror.

Övrigt

Kursen hålls endast utomhus, så kläder efter väder.

Kursledare

Joakim Roos

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
15 aug 2020 - 16 aug 2020
Lö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1072321
Pris
2375 kr