Photo walk

Plats Göteborg

Denna kurs är för dig som vill ta steget ut på gator, torg eller utforska andra spännande miljöer. Fokus kommer att ligga på att gå ut och fotografera, ta en så kallad fotopromenad där vi undersöker olika platser.

Boka kursen nu

En praktisk kurs med handledning direkt ute på fältet. Man kan kalla det för streetphoto eller att helt enkelt hitta rätt förutsättningar för att skapa den bild du letar efter.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som redan är bekant med din kamera. Det vill säga kunskaper som slutartid, bländare, iso, vitbalans och hittar bland kamerans menyer och funktioner. Kanske har du gått både digital grundkurs och digital fortsättningskurs i fotografi här på Folkuniversitetet eller från någon annan utbildning i fotografi.

Mål

Målet med denna kurs är att du ska få kännedom hur man söker efter ett fint ljus, hittar rätt vinkel och fångar ögonblick. Du ska dessutom kunna känna dig trygg i ditt fotograferande och få en idé vilken fotografi som är rätt för dig.

Innehåll

I kursen ingår även moment av bildanalys, fototeori men främst praktiska övningar i ute på fältet.

Arbetssätt

Genom att läsa av den miljö du befinner dig i kommer du kunna känna dig säkrare på vad du vill skildra och var de juridiska och etiska gränserna går. Det blir genomgångar i olika teorier och metoder om hur du själv vill presentera dig inför de nya människor som du möter och hur du som fotograf uppfattas av andra.

Litteratur/material

Kompendier och stenciler som tillhandahålls av läraren.

Kursledare

Joakim Roos är en reportagefotograf som arbetat som fotograf i 30 år. Främst i Göteborgsområdet för Dagens Nyheter och Göteborgs Posten. Från och till har han rest i ca 40 länder på fotouppdrag. Nu har han just gett ut en fotobok och är även universitetsadjunkt på JMG i bildjournalistik på Göteborgs Universitet.

Kursledare

Joakim Roos

Joakim Roos är en reportagefotograf som arbetat som fotograf i 30 år. Främst i Göteborgsområdet för Dagens Nyheter och Göteborgs Posten. Från och till har han rest i ca 40 länder på fotouppdrag, gett ut en fotobok och universitetetsadjunkt på JMG, bildjournalistik på Göteborgs universitet.

Joakim Roos

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
02 feb 2022 - 23 feb 2022
On 17:30 - 20:30
Tillfällen
4
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1119971
Pris
2475 kr