Street photography, helgkurs

Plats Göteborg

Gatufoto handlar om att träna ditt bildseende och se bilder som du normalt missar. Att inte tveka och att snabbt kunna avgöra hur och var du skall ta bilden.

Boka kursen nu

Gatufoto - Street photography, handlar om att fånga livet och ögonblicken i staden som du normalt stressar förbi. Okända människor i stadsmiljö får huvudrollen i denna dokumentära gren av fotografering som växer sig allt starkare. Under kursen får du fotouppgifter med olika teman som uppmuntrar dig att utveckla idéer, teknik och kreativt tänkande.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har fotograferat ett tag men vill få mer kunskap om fotografi. Du är insatt i hur du hanterar din kamera när det gäller menyer och inställningar och det är bra om du känner till viktiga fototekniska begrepp som slutartid, bländare, ISO etc.

Material

Du har med egen digital kamera med manuella inställningsmöjligheter av bländare, slutarprioritet samt ISO (se kamerans manual för handledning). Detta klarar de flesta av dagens digitala systemkameror.

Kursledare

Per Hanstorp har studerat vid Högskolan för fotografi i Göteborg (1989-1993). Han driver Fotoskolan Kungälv på Nordiska Folkhögskolan, en ettårig fotolinje. Han är en invandrad östgöte som tagit Göteborg till sitt hjärta. Han har arbetat som fotograf sedan 1984 på ett flertal tidningar. Driver sedan 2001 ett eget företag som fotograf, bildredaktör och utbildare. Han har också hoppat in som statist på Göteborgs Operan.

Utvecklingsmöjligheter

Gå vidare med mer gestaltande aspekter av foto t.ex.analogt foto. Vi har också specialinriktade kurser med fokus på till exempel bildbearbetning i Lightroom, Photoshop eller funktionsinriktat foto, t.ex. ljussättning i studio.

Kursbild

Foto Per Hanstorp

Kursledare

Per Hanstorp

Till deltagarna vill jag förmedla kärleken till den tvådimensionella bilden. Efter alla mina år i yrket tycker jag fortfarande att det är kul att fotografera, det hoppas jag ska smitta av sig.

Per Hanstorp har studerat vid Högskolan för fotografi i Göteborg (1989–1993). Han är en invandrad östgöte som tagit Göteborg till sitt hjärta. Han har arbetat som fotograf sedan 1984 på ett flertal tidningar. Driver sedan 2001 ett eget företag som fotograf, bildredaktör och utbildare.

Per gillar den kreativa miljön på Art College, en perfekt plats om man vill utvecklas, detta gäller både lärare och deltagare.

Vid sidan av arbetet som kursledare på Art College arbetar han som uppdragsfotograf och utbildare inom detta område. Han har också hoppat in som statist på Göteborgs Operan.

Per Hanstorp

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
05 mar 2022 - 06 mar 2022
Lö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1119952
Pris
2475 kr