Foto för ungdomar 10-13 år, SPORTLOV

Plats Stockholm

Är du mellan 10 och 13 år och vill lära dig att fotografera? Då är det här en utmärkt kurs att börja med! Här får du lära dig att fotografera kreativt med manuella inställningar av bländare och slutartid.

Boka kursen nu

Mål

Målet är du efter kursen ska ha lärt dig grundläggande kamerateknik, bildkomposition och bildredigering och därigenom fått medel för att bli en mer kreativ fotograf. Men det viktigaste i den här kursen är ändå att du känner dig motiverad och inspirerad genom att utforska fotografins värld.

Målgrupp

För dig mellan 10-13 år som vill utveckla din fotografering för att du tycker det är roligt.

Förkunskaper

Kursen är en grundkurs och du behöver inga förkunskaper i fotografering men allmän datorvana krävs.

Beskrivning

Du får en introduktion av kameran och hur du kan arbeta med olika inställningar för att påverka dina bilder exempelvis hur du fotograferar i motljus, olika sätt att fotografera rörelse. Hur du arbetar med avstånd, hur du kompenserar för olika ljusförhållanden mm. Under kursens gång kommer du arbeta med ett antal olika fotouppgifter. Uppgifterna redovisar du inför gruppen under gemensamma bilddiskussioner. Vi fotografera och redigerar bilderna på kurstid men räkna även med fotografering mellan kurstillfällena.

Kursmoment

  • Kamerans olika begrepp såsom ISO, skärpedjup, bländare
  • Kamerans olika inställningar t.ex. vitbalans, histogram mm
  • Kamerans olika delar, alltifrån kameraremmen till lämpliga objektiv
  • Begrepp i bildredigering, kontrast, mättnad, pixlar mm

Material

Pdf med begreppsförklaringar. Digital kamera och kabel för överföring mellan kamera och dator tar du med själv. Du behöver en digital systemkamera på vilken du kan ställa in bländare och slutare. Du behöver också ett USB-minne där du kan spara dina bilder du arbetat med under kursen. Du kan ta med dig dina bilder i digital form.

Undervisningsform

Gruppen består av max 10 personer. Undervisningen bedrivs i form av självständigt arbete under handledning blandat med teoretiska genomgångar.

Sammankomster

Kursen går måndag-onsdag under vecka 9 mellan kl.10:00-13:00.

Kursledare

Denny Lorentzen är en erfaren frilansfotograf med inriktning reportage, porträtt och idéillustration och har lång erfarenhet av att undervisa i fotografi på Folkuniversitetet.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
24 feb 2020 - 26 feb 2020
Må 10:00 - 13:00
Ti 10:00 - 13:00
On 10:00 - 13:00
Tillfällen
3
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1046271
Pris
1350 kr