Stadsfotografering

Plats Malmö

En kurs för dig som vill utvecklas som fotograf och bli bättre på att fotografera i stadsmiljö. En stor del av undervsiningen sker utomhus i centrala Malmö.

Boka kursen nu

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, kommer vi att kontakta dig som är anmäld.

Här kan du läsa hur vi tar vårt ansvar och vad vi förväntar oss av dig som deltagare.

Kursinnehåll

Kursen förbereder dig för de fotografiska utmaningar som du möter i olika stadsmiljöer. du får ge dig tillsammans med dina kurskamrater och fotografera både givna och fria uppgifter som redovisas i grupp och används som diskussionsunderlag i klassrummet.

Teori varvas med praktiska övningar, och all undervisning sker utomhus. Du får hantera de tekniska inställningarna på kameran och bekanta dig med hur dessa påverkar det grafiska uttrycket i bilden.

Du går bland annat igenom:

  • bildberättande
  • perspektiv
  • hur du drar nytta av det befintliga ljuset, söker vinklar, väcker intresse och skapar nyfikenhet
  • rörelse, skärpa och kontrast i bild

Kurslitteratur

Lärarens eget material

Praktisk information

Ta med kamera och kameramanual samt stativ om du har tillgång till det.

Klä dig efter väder eftersom kursen delvis hålls utomhus.

Medverkande

Annika Nyberg

"Att hålla kurs har alltid varit speciellt för mig! Det är spännande att se hur mina erfarenheter blir de pusselbitar som kompletterar och förädlar någon annans vision och lärande."

Annika är fotograf och grafisk formgivare med lång erfarenhet av både pedagogiskt arbete, projektledning och webbarbeten. Sedan 1994 driver hon egen reklambyrå med den grafiska kommunikationen i fokus. Hon producerar utbildnings- och informationsmaterial för organisationer och företag inom forskning, utveckling och utbildning. Hon är en uppskattad föredragshållare och arbetade under 10 års tid med forskningskommunikation vid Lunds universitet.

Utöver formgivning och uppdragsfotografering håller Annika utbildningar i fotografering, fotoredigering, Grafisk Design och bildkommunikation.

Samarbetet med Folkuniversitetet startade redan 1995 i Uppsala med produktion av marknadsföringsmaterial. Det fördjupades med undervisning i Grafisk Design på Konstskolan och utvecklades vidare med datakurser och uppdragsutbildning inom grafisk produktion och bildbearbetning.

Annika Nyberg

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
25 nov 2020 - 09 dec 2020
On 18:00 - 21:00
Tillfällen
3
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1076292
Pris
1595 kr