Porträttfotografi

Plats Malmö

Behöver du ta porträtt på familjemedlemmar, medarbetare eller ta foton till reportage? Här är en kurs för dig som vill ta porträttbilder med karaktären i fokus! Kursen hålls i vår konstateljé i centrala Malmö.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

På den här kursen lär du dig att ta kreativa och intressanta porträttbilder. Du får lära dig vad det är som gör en bild intressant och hur den får ett visst uttryck.

Under kursen får du arbeta med kreativa fotograferingsövningar med möjlighet att fota din egen modell.

Följande moment ingår i kursen:
  • porträttgenrer och ljussättning
  • bildkomposition och bildberättande
  • fotografering av människor i olika ljus
  • fotografering i befintligt ljus

Målgrupp

En kurs för dig som vill utveckla ditt porträttfotograferande såväl privat som i yrkeslivet. Du jobbar kanske som kommunikatör eller behöver ta foton till jobbet. Du kanske tar medarbetarporträtt till er hemsida, tar bilder till artiklar och nyhetsbrev.

Kursupplägg

Under måndagen har vi gemensama genomgångar där teori varvas med praktiska övningar.

På tisdagen blir det praktiska fotoövningar där varje deltagare har möjlighet att fota en egen modell som ansluter just till det praktiska fotomomentet.

Observera att varje deltagare endast kan ta med sig en modell och att det kan bli en viss väntetid för modellen (medtag gärna något stillsamt tidsfördriv).

Förkunskaper

Kameratekniska grunder; bländare, slutare, ISO.

Material

Ta med den kamera du har och använder för att fotografera samt stativ om du har det. Bäst resultat får du med systemkamera.

Annika Nyberg

"Att hålla kurs har alltid varit speciellt för mig! Det är spännande att se hur mina erfarenheter blir de pusselbitar som kompletterar och förädlar någon annans vision och lärande."

Annika är fotograf och grafisk formgivare med lång erfarenhet av både pedagogiskt arbete, projektledning och webbarbeten. Sedan 1994 driver hon egen reklambyrå med den grafiska kommunikationen i fokus. Hon producerar utbildnings- och informationsmaterial för organisationer och företag inom forskning, utveckling och utbildning. Hon är en uppskattad föredragshållare och arbetade under 10 års tid med forskningskommunikation vid Lunds universitet.

Utöver formgivning och uppdragsfotografering håller Annika utbildningar i fotografering, fotoredigering, Grafisk Design och bildkommunikation.

Samarbetet med Folkuniversitetet startade redan 1995 i Uppsala med produktion av marknadsföringsmaterial. Det fördjupades med undervisning i Grafisk Design på Konstskolan och utvecklades vidare med datakurser och uppdragsutbildning inom grafisk produktion och bildbearbetning.

Annika Nyberg

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
06 jul 2020 - 07 jul 2020
Må 10:00 - 16:00
Ti 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1069211
Pris
1795 kr