Bildkommunikation fortsättning

Plats Malmö

Vidga ditt bildseende och våga gå utanför din bekvämlighetszon. En kurs för dig med fotovana som vill fokusera på att arbeta med den fotografiska bilden som uttryck. Vi varvar genomgång med fotografiska övningar och fotoutflykter.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Bildanalys varvas med diskussioner och fotografiska övningar. Du får möjlighet att tillsammans med andra kursdeltagare samtala kring bildkommunikation av både ditt eget och andras bilduttryck. Du får uppgifter mellan kursträffarna som vi sedan diskuterar i grupp.

Varje tillfälle tillägnas ett tema som du bestämmer tillsammans med resten av gruppen vid första kurstillfället. Ett tema kan exempelvis handla om geometriska kompositioner, den flerdimensionella bildberättelsen, hierarkier som aktiva bildelement och liknande.

Kursupplägg

Vi planerar för att köra kursen i liten grupp i rymlig kurslokal. Fotoövningarna hålls utomhus. För att samtliga deltagare ska kunna delta vid alla kurstillfällen vill vi att du som deltagare har förberedelse för att kunna delta i kursen på distans via Teams.

Målgrupp

För dig som gått grundkursen i bildkommunikation. Du har fotovana, vill utveckla och fördjupa din förmåga till kreativt bildskapande och är nyfiken på att hitta ditt eget bildspråk.

Kursmaterial

Vi utgår bland annat från dina egna bilder som du tar med på USB-minne eller extern hårddisk alternativt i utskrivet format. Du behöver använda egen kamera för de fotografiska övningarna, gärna en digital systemkamera.

Annika Nyberg

"Att hålla kurs har alltid varit speciellt för mig! Det är spännande att se hur mina erfarenheter blir de pusselbitar som kompletterar och förädlar någon annans vision och lärande."

Annika är fotograf och grafisk formgivare med lång erfarenhet av både pedagogiskt arbete, projektledning och webbarbeten. Sedan 1994 driver hon egen reklambyrå med den grafiska kommunikationen i fokus. Hon producerar utbildnings- och informationsmaterial för organisationer och företag inom forskning, utveckling och utbildning. Hon är en uppskattad föredragshållare och arbetade under 10 års tid med forskningskommunikation vid Lunds universitet.

Utöver formgivning och uppdragsfotografering håller Annika utbildningar i fotografering, fotoredigering, Grafisk Design och bildkommunikation.

Samarbetet med Folkuniversitetet startade redan 1995 i Uppsala med produktion av marknadsföringsmaterial. Det fördjupades med undervisning i Grafisk Design på Konstskolan och utvecklades vidare med datakurser och uppdragsutbildning inom grafisk produktion och bildbearbetning.

Annika Nyberg

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
12 aug 2020 - 16 sep 2020
On 18:00 - 21:00
Tillfällen
6
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1072507
Pris
2795 kr