Stadsfotografering

Plats Lund

En kurs för dig som vill utvecklas som fotograf och bli bättre på att fotografera i stadsmiljö. All undervsining sker utomhus i centrala Lund.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Kursen förbereder dig för de fotografiska utmaningar som du möter i olika stadsmiljöer. du får ge dig tillsammans med dina kurskamrater och fotografera både givna och fria uppgifter som redovisas i grupp och används som diskussionsunderlag i klassrummet.

Teori varvas med praktiska övningar, och all undervisning sker utomhus. Du får hantera de tekniska inställningarna på kameran och bekanta dig med hur dessa påverkar det grafiska uttrycket i bilden.

Du går bland annat igenom:

  • bildberättande
  • perspektiv
  • hur du drar nytta av det befintliga ljuset, söker vinklar, väcker intresse och skapar nyfikenhet
  • rörelse, skärpa och kontrast i bild

Kurslitteratur

Lärarens eget material

Praktisk information

Ta med kamera och kameramanual samt stativ om du har tillgång till det.

Klä dig efter väder eftersom kursen hålls utomhus.

Annika Nyberg

"Att hålla kurs har alltid varit speciellt för mig! Det är spännande att se hur mina erfarenheter blir de pusselbitar som kompletterar och förädlar någon annans vision och lärande."

Annika är fotograf och grafisk formgivare med lång erfarenhet av både pedagogiskt arbete, projektledning och webbarbeten. Sedan 1994 driver hon egen reklambyrå med den grafiska kommunikationen i fokus. Hon producerar utbildnings- och informationsmaterial för organisationer och företag inom forskning, utveckling och utbildning. Hon är en uppskattad föredragshållare och arbetade under 10 års tid med forskningskommunikation vid Lunds universitet.

Utöver formgivning och uppdragsfotografering håller Annika utbildningar i fotografering, fotoredigering, Grafisk Design och bildkommunikation.

Samarbetet med Folkuniversitetet startade redan 1995 i Uppsala med produktion av marknadsföringsmaterial. Det fördjupades med undervisning i Grafisk Design på Konstskolan och utvecklades vidare med datakurser och uppdragsutbildning inom grafisk produktion och bildbearbetning.

Annika Nyberg

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
28 sep 2020 - 12 okt 2020
Må 18:00 - 21:00
Tillfällen
3
Plats
Skomakaregatan 8, 22002 Lund
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1076107
Pris
1595 kr