Foto steg 2 - Bildkomposition

Plats Linköping

Bli en bättre fotograf och utveckla ditt bildseende! För dig med grundläggande förkunskaper fortsätter vi med bildkomposition och att på olika sätt skapa en känsla i bilderna vi tar.

Boka kursen nu

Innehåll

Här får du fördjupa dina kunskaper i kamerateknik och bildkomposition. Under kursen får du fokusera på att skapa känsla i dina bilder samt utvecklas i ditt eget fotograferande. Vi träffas vid 5 tillfällen och varvar tid i undervisningssal med praktiskt arbete ute i närområdet. Undervisningen bedrivs i form av självständig fotografering under handledning blandat med teoretiska genomgångar.

Kursupplägg

Observera att två av träffarna sker på söndagar samt att kurstiderna varierar. Ändringar i schemat kan komma att göras under kursens gång.

  • 8/10 Kurstillfälle1: Kursdeltagarnas fotografiska bakgrund. Genomgång i hur du med kamerans inställningar påverkar fotokomposition och skapar känsla i bilden.
  • 11/10 Kurstillfälle 2 (OBS söndag kl. 12:00-14:15): Fotografering vid Bergs slussar. Praktiska övningar i fotokomposition.
  • 15/10 Kurstillfälle 3: Analys av bilder.
  • 18/10 Kurstillfälle 4 (OBS söndag kl. 12:00-14:15): Fotomaraton på stan. Vi omvandlar ord till bild och skapar en berättelse med känsla i bilderna.
  • 22/10 Kurstillfälle 5: Analys av bilder och avslutning.

Målgrupp

Kursen passa både vuxna och ungdomar.

Förkunskaper

Kursen hålls på fortsättningsnivå. Du behöver grundläggande förkunskaper inom fotografering och kamerateknik.

Material

Du medtar egen kamera. Du kan visa dina bilder bärbar dator eller platta, alt. ta med bilderna på ett USB-minne och visa dem på kursledarens dator.

Kursledare

Roger har lett kurser i ämnet foto på olika nivåer hos oss på Folkuniversitetet sedan 1992. Han trivs väldigt bra i rollen som kursledare för sitt favoritämne.

Roger är alltid väldigt mån om kontakten med dig som deltagare. Han ser till att kombinera teori med mycket praktik, där det alltid finns tid för feedback kring det som fångas på fotografierna. Det som intresserar Roger mest inom foto är konstnärliga motiv med spännande former och stämningsfullt ljus som berör.

Kursledare

Roger Ström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
08 okt 2020 - 22 okt 2020
To 17:15 - 18:45
Sö 12:00 - 14:15
Tillfällen
5
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1041656
Pris
850 kr