Digital fotografering, fortsättning

Plats Göteborg

Kursen varvar undervisning i fotografisk teknik med idémässiga aspekter av fotografisk bild.

Boka nu

Vi arbetar praktiskt med kameran och dess inställningar mot bakgrund av olika teman inne och/eller ute. Du får insikt om olika genrer inom fotografi, men där vi utgår från gatufoto med en dokumentär vinkel.
Kursen börjar med en repetition av kameran och dess inställningar. Under kursen får du fotouppgifter med olika teman som uppmuntrar dig att utveckla idéer, teknik och kreativt tänkande.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har fotograferat ett tag men vill få mer kunskap om fotografi. Du är insatt i hur du hanterar din kamera när det gäller menyer och inställningar och det är bra om du känner till viktiga fototekniska begrepp som slutartid, bländare, ISO mm.

Mål

Målet med kursen är att du ska utveckla din tekniska färdighet samtidigt som du utforskar och utmanar din kreativa förmåga och ditt fotografiska bildseende.

Innehåll

Kursen tar vid där Digital fotografering, grund slutade. Vi kommer att repetera grundläggande fototeknik samt fördjupa oss inom vissa aspekter av den fotografiska tekniken.

Undervisningsform

Vi kommer att genomföra gemensamma fotografiska exkursioner i och utanför skolan.

Litteratur/material

Kompendier och stenciler som tillhandahålls av läraren.

Kursledare

Joakim Roos är en reportagefotograf som arbetat som fotograf i 30 år. Främst i Göteborgsområdet för Dagens Nyheter och Göteborgs Posten. Från och till har han rest i ca 40 länder på fotouppdrag. Nu har han just gett ut en fotobok och är även universitetetsadjunkt på JMG, bildjournalistik på Göteborgs universitet.

Kursledare

Joakim Roos

Joakim Roos är en reportagefotograf som arbetat som fotograf i 30 år. Främst i Göteborgsområdet för Dagens Nyheter och Göteborgs Posten. Från och till har han rest i ca 40 länder på fotouppdrag, gett ut en fotobok och universitetetsadjunkt på JMG, bildjournalistik på Göteborgs universitet.

Joakim Roos

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
29 okt 2024 - 19 nov 2024
Tisdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
tis 29 okt 2024 kl 17:30-20:30
  • tis 5 nov 2024 kl 17:30 - 20:30
  • tis 12 nov 2024 kl 17:30 - 20:30
  • tis 19 nov 2024 kl 17:30 - 20:30
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
308454
Pris
2575 kr