Makrofotografi

Plats Malmö

Följ med in i makrots förtrollande värld och skapa vackra fotografier med fokus på det lilla. Kursen hålls i våra lokaler i centrala Malmö.

Boka kursen nu

Kursupplägg

När du går nära ett motiv vid makrofotografering framträder en helt ny och spännande värld med ett oändligt antal möjligheter för olika motiv. Blommor, insekter, vattendroppar eller vad som helst - konkret eller abstrakt - dokumenterande eller konstnärligt - valet är ditt.

Vi går igenom vad makrofotografi innebär och tittar på ett urval av bilder för att få inspiration till egna motiv. Praktik varvas med diskussion och analys av dina egna bilder som du tar under kursen. Din lärare hjälper dig genom processen från att hitta motiv, se möjligheter i din bildkomposition och hur du ställer in din kamera.

Kursinnehåll

  • utrustning - möjligheter och begränsningar
  • fokusplacering, skärpedjup och ljushantering
  • komposition, linjer, former och färger

Målsättning

Efter kursen har du kunskaper om hur du arbetar med makroperspektiv och tar bilder på små detaljer.

Förkunskaper

Du behöver ha tillgång till egen kamera och grundläggande kunskaper i hur du hanterar den.

Praktiskt

Ta med din egen utrustning samt kamerastativ.

För att kunna fotografera saker som är riktigt små är det en fördel att ha tillgång till ett makroobjektiv som tillåter dig att fokusera nära.

Den här kursen handlar om att titta på motiv, positionera kamera, komponera, använda ljuset, göra förnuftiga kamerainställningar etc. Du behöver därför inte ha din egen makroutrustning för att delta i kursen om du främst är nyfiken på att utforska möjligheterna med att komma nära ditt motiv.

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Vi har:

  • Minskat antal deltagare på kurserna samt ökat avståndet mellan sittplatserna i klassrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd.
  • Tydligt skyltade lokaler för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer.
  • Goda möjligheter till handtvätt med tvål och pappershanddukar.
  • Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter, bordsytor, dörrhandtag och räcken.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Annika Nyberg

"Att hålla kurs har alltid varit speciellt för mig! Det är spännande att se hur mina erfarenheter blir de pusselbitar som kompletterar och förädlar någon annans vision och lärande."

Annika är fotograf och grafisk formgivare med lång erfarenhet av både pedagogiskt arbete, projektledning och webbarbeten. Sedan 1994 driver hon egen reklambyrå med den grafiska kommunikationen i fokus. Hon producerar utbildnings- och informationsmaterial för organisationer och företag inom forskning, utveckling och utbildning. Hon är en uppskattad föredragshållare och arbetade under 10 års tid med forskningskommunikation vid Lunds universitet.

Utöver formgivning och uppdragsfotografering håller Annika utbildningar i fotografering, fotoredigering, Grafisk Design och bildkommunikation.

Samarbetet med Folkuniversitetet startade redan 1995 i Uppsala med produktion av marknadsföringsmaterial. Det fördjupades med undervisning i Grafisk Design på Konstskolan och utvecklades vidare med datakurser och uppdragsutbildning inom grafisk produktion och bildbearbetning.

Annika Nyberg

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
09 mar 2022 - 23 mar 2022
On 18:00 - 21:00
Tillfällen
3
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1118524
Pris
1595 kr