Street photography, helgkurs

Plats Göteborg

Gatufoto handlar om att träna ditt bildseende och se bilder som du normalt missar. Att inte tveka och att snabbt kunna avgöra hur och var du skall ta bilden.

Boka nu

Gatufoto - Street photography, handlar om att fånga livet och ögonblicken i staden som du normalt stressar förbi. Okända människor i stadsmiljö får huvudrollen i denna dokumentära gren av fotografering som växer sig allt starkare. Under kursen får du fotouppgifter med olika teman som uppmuntrar dig att utveckla idéer, teknik och kreativt tänkande.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har fotograferat ett tag men vill få mer kunskap om fotografi. Du är insatt i hur du hanterar din kamera när det gäller menyer och inställningar och det är bra om du känner till viktiga fototekniska begrepp som slutartid, bländare, ISO etc.

Material

Du har med egen digital kamera med manuella inställningsmöjligheter av bländare, slutarprioritet samt ISO (se kamerans manual för handledning). Detta klarar de flesta av dagens digitala systemkameror.

Kursbild

Foto Per Hanstorp

Kursledare

Per Hanstorp

Till deltagarna vill jag förmedla kärleken till fotografin! Efter alla mina år i yrket tycker jag fortfarande att det är kul att fotografera, det hoppas jag ska smitta av sig.

Per Hanstorp har studerat vid Högskolan för fotografi i Göteborg (1989–1993). Han är en invandrad östgöte som tagit Göteborg till sitt hjärta. Han har arbetat som press- och uppdragsfotograf under trettio år, och har givit ut tre fotoböcker. Nu driver han Nordiska Fotoskolan, en ettårig linje med dokumentärfotografisk inriktning på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv.

Per gillar den kreativa miljön på Art College, en perfekt plats om man vill utvecklas, detta gäller både lärare och deltagare.

Per Hanstorp

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
21 sep 2024 - 22 sep 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 21 sep 2024 kl 09:00-16:00
  • sön 22 sep 2024 kl 09:00 - 16:00
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
309258
Pris
2375 kr