Inspirationskurs för fotografer Distans Live

Plats Distans

Denna kurs är för dig som vill prova något nytt inom foto men har svårt att hitta nya vägar fram.I detta forum får du virtuellt träffa personer i samma situation, under ledning av kursledaren Andreas Fernandez.

Boka kursen nu
Var är jag i mitt fotograferande? Vart ska jag? Och varför fotograferar jag?
Dessa frågor är vanligare än man kan tro. I denna kurs får deltagarna, under guidning av kursledaren Andreas Fernandez, möjligheten att diskutera och resonera kring dem.

Som fotograf jobbar man ofta ensam, och det kan ibland vara svårt att diskutera denna typ av ämnen, i synnerhet om man inte har så många ”foto-kompisar” i sin direkta närhet. Med denna kurs kan man knyta till sig ett nätverk av fotografer över nätet och får tillsammans med en erfaren lärare värdefulla inspel och feedback kring sitt portfolio.

Kursupplägg:
Varje lektion utgår från en av deltagarnas portfolio, där gruppen tillsammans för en lärarledd diskussion om dess innehåll och ger feedback. Det kan även innehålla tips på olika tekniker som andra gruppdeltagare använt sig av som man kan låta sig inspireras av, samt diskussioner om utrustning och vad som kan vara nästa steg för deltagarna.
All feedback och synpunkter riktas mot det fotografiska innehållet, och inte mot dess upphovsmakare. Dock kan det ibland vara utmanande att ta del av andras tankar om ens egna foton, så kursdeltagarna behöver vara förberedda på att det kan komma kritik, även om kursledaren Andreas tar ansvar för att leda feedbacken åt ett konstruktivt håll. All feedback och synpunkter riktas mot det fotografiska innehållet, och inte mot dess upphovsmakare. Dock kan det ibland vara utmanande att ta del av andras tankar om ens egna foton, så kursdeltagarna behöver vara förberedda på att det kan komma kritik, även om kursledaren Andreas tar ansvar för att leda feedbacken åt ett konstruktivt håll.

Denna kurs är perfekt för dig som vill ta din fotografering till en ny nivå och skaffa likasinnade vänner på vägen. Diskussionsformen målsättning att skapa en digital plattform att ha konstruktiva samtal om ens eget fotograferande.

Hela kursen ges online på distans, live i programmet Zoom. Du behöver tillgång till en dator med webbkamera, samt ett smidigt sätt att visa ditt portfolio, till exempel genom skärmdelningsfunktionen i Zoom.

Kursstart: 21 jaunari. Kurstillfällena är på torsdagar mellan 18:00 och 20:30.

Kursledare

Andreas Fernandez

Andreas har fotograferat i över 20 år och de senaste 10 åren på heltid i form av Åbergstorp Fotografi i Boden med inriktning på fotografi och videografi. Utbildad på Open college of the Arts, Barnsley och med handledarutbildning via Umeå universitet har Andreas mångårig erfarenhet med vuxenutbildning inom fotografi och video.

Andreas Fernandez Folkuniversitetet Boden

Har du frågor?

Kontakta Jesper Andersson

jesper.andersson@folkuniversitetet.se

Tid
28 jan 2021 - 18 feb 2021
To 18:00 - 20:30
Tillfällen
4
Studietimmar
12
Kurs-ID
1092607
Pris
1125 kr