Mitt Fotoprojekt - från idé till verklighet

Plats Stockholm

Kursen passar utmärkt för dig som vill satsa på ett fotoprojekt. Kanske har du redan bilder eller bara en god idé. I grupp får du kritik och handledning av ditt växande projekt. Kursen avslutas med gemensam utställning.

Boka kursen nu
Notera att kursen sträcker sig från vårterminen 2020 till höstterminen 2020.

Mål

Målet med kursen är att du ska få större insikt och kunskap om den kreativa processen. Kursen stärker ditt estetiska och fotografiska språk och framför allt gör dig till en bättre fotograf. Ett av målen är att du färdigställer projektet som du länge gått och tänkt på. Du får också kunskap om andra fotografers arbeten genom bildvisning vid varje tillfälle.

Målgrupp

Då detta är en fortsättningskurs är det bra om du har grundkunskaper i kamerateknik såsom tid, bländare och ISO och hur dessa arbetar samman. Dock är ofta en projektidé minst lika viktig som den tekniska kunskapen. Kursen är för dig som vill jobba med ett fotoprojekt, kanske har du gått en grundläggande utbildning eller bara brinner för att berätta om något med kamerans hjälp.

Beskrivning

Kursen ger dig god insikt och kunskap kring hur ett projekt blir verklighet. Hur fungerar inspiration och vad är bra och dåliga bilder. Hur blir en idé verklighet? Under 7 heldagar ger vi varandra kritik och stöd i respektive projekt. Vi startar med att alla har ca 10-15 bilder som start i projektet. Detta är en idébaserad kurs där samtalet om bilderna prioriteras. Vi följer varandra i utvecklingen av projekten och ser hur bilder passar ihop eller faller bort. Vi avslutar den spännande resan med en gemensam utställning där var och en presenterar sitt projekt.

Kursmoment

  • Handledning och bildkritik tillsammans i grupp
  • Mellan tillfällena egen fotografering och bildbearbetning
  • Slututställning av kursdeltagarnas fotografier
  • Studiebesök på museum eller liknande institution
  • Kort presentation av olika fotografer vid varje tillfälle förutom sista tillfället

Material

Boken ”Photographers on Photography” av Henry Carroll ingår.

Undervisningsform

Gruppen består av upp till 10 deltagare. Teknisk och idémässig guidning men inget arbete vid dator under lektionstid. Kursen går på lördagar kl 09:00-16:00 på följande datum: 18 april, 9 maj, 13 juni, 5 september, 26 september, 17 oktober och 14 november.

Tips och utvecklingsmöjligheter

Vi har flera andra grund- och fördjupningskurser inom foto. Se vår hemsida för mer info.

Kursledare

Björn Abelin är frilansfotograf och verksam i Stockholm sedan 1991.Björn har lång erfarenhet av undervisning och handledning i fotoprojekt. Dessutom arbetar han med fotografiska projekt som presenteras i utställningar och böcker.

Björn Abelin

Björn Abelin är utbildad på Nordens Fotoskola 1987-90 och publicerade sin första bok "I Afton Dans" på Bonniers förlag 1992. Sedan dess har han gett ut flera titlar såsom "Bläck" på Natur Kultur och "Escapes" på Journal förlag. 2017 kom boken "Kuliss" om Kungliga Balettkompaniet.

Björn har haft ett flertal separatutställningar bland annat på Dunkers kulturhus och nu senast under hösten 2017 på Sven-Harrys i Stockholm.

Björn arbetar även med uppdragsfotografering och då mest porträtt och reportage. Parallellt med frilansyrket arbetar han inom Fotoverksamheten på Folkuniversitetet som huvudlärare. Undervisning ligger honom varmt om hjärtat och tidigare har han varit huvudlärare på FotoskolanSTHLMs YH-utbildning Fotografi.

Björn Abelin

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
18 apr 2020 - 14 nov 2020
Lö 09:00 - 16:00
Tillfällen
7
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
56
Kurs-ID
1046079
Pris
5975 kr