Filmredigering i Adobe Premiere Pro fortsättningskurs

Plats Stockholm

Fortsättningskurs i Adobe Premiere pro för dig som vill fördjupa dina kunskaper i redigeringsprogrammet. Vi lär oss bl.a. färgkorrektioner, effekter, ljudmix,, text och grafik. På denna kurs kan du även arbeta med ditt eget material.

Boka nu

Mål

Under kursen får du fördjupa dina kunskaper i programmet Adobe Premiere Pro CC. Efter kursen ska du med hjälp av Premiere Pro kunna redigera en film med ljud och även kunna hantera de olika grund funktionerna i programmet som b.la. bild bearbetning, effekter, ljudmix och grafik. Du lär dig också mer om de olika verktygen och om hur du kan effektivisera ditt arbetsflöde.

Du får både fördjupad kunskaper i programmet Adobe Premiere Pro CC som kunskaper om hur man berätta med film som kreativ form och förståelse för de centrala begrepp inom filmklippning.

Målgrupp

En kurs för dig som kan grunderna i filmklippning och vill fördjupa dig i programet Adobe Premiere Pro CC.

Förkunskaper

Det är bra om du har viss erfarenhet av att redigera film och vi ser gärna att du har provat att redigera i Adobe Premiere Pro CC, dock inget krav. Du bör ha god förmåga att arbeta med olika program i Windows- eller macOS-miljö. Du behöver behärska grundläggande filhantering för att skapa mappar, att spara och öppna filer och kunna orientera dig i Utforskaren/Filhanteraren.

Innehåll

Denna kurs tar dig lite djupare in i programmet och vi lär oss att jobba i det olika interfacen.Under kursen går vi steg för steg igenom hur de olika delarna av programmet fungerar. Allt ifrån hur du importerar material till hur du bygger upp din historia, finjusterar bildruta för bildruta, lägger på ljud och arbetar med färgkorrigering och effekter.

- Import och sortering av material

- Timeline, och verktyg

- Videoredigering

- Färgkorrektioner och effekter

- Ljudmix

-Text och grafik

-Exporter

Material

Du kan, men behöver inte, ta med ditt eget filmmaterial till kursen, t ex filmer från iPhone/Android, video/systemkamera eller liknande. Gamla filmer som är omgjorda från smalfilm och Hi-8 går bra att redigera om de finns som separata filmfiler på en hårddisk, på ett USB eller skickade via Sprend, i din Dropbox eller liknande. Kontakta gärna kursledaren om du har frågor om ditt material innan du anmäler dig.

Undervisningsform

Kursen går i datasal med Mac-datorer. Gruppundervisning och viss individuell handledning. Det går också bra att ta med egen laptop om du har Windows/macOS med senaste version av Premiere Pro

Kursledare

Louise Berg

Louise Berg är stillbildsfotograf, filmare och filmklippare. Efter avslutade studier inom film på konsthögskolan i Berlin har hon kombinerat arbetet med egna filmprojekt med uppdrag inom reklam och beställningsfilm. Louise är även en erfaren lärare och undervisare inom film, foto och filmredigering, samt certifierad professionell användare av Adobe för Premiere Pro CC.

Fotografi på Louise Berg.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
9 nov 2024 - 16 nov 2024
Lördag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 9 nov 2024 kl 10:00-16:00
  • lör 16 nov 2024 kl 10:00 - 16:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
116175
Pris
2950 kr