Filmredigering i Adobe Premiere Pro Grundkurs

Plats Stockholm

Grundkurs i Adobe Premiere pro för dig som vill lära dig steg för steg hur en filmklippning byggs upp och hur de olika delarna av programmet fungerar.

Boka nu

Anmälan senast en vecka innan kursstart. Vid för få bokningar reserverar vi oss för att kursen inte kan starta.

Mål

Under kursen får du grundkunskaper i programmet Adobe Premiere Pro CC. Efter kursen ska du med hjälp av Premiere Pro kunna redigera en film med ljud och bild, och kunna hantera grundfunktionerna i programmet.

Under kursen får du både kunskaper i programmet Adobe Premiere Pro CC men också grunderna i att kunna berätta med film som kreativ form och förståelse för centrala begrepp inom filmklippning.

Målgrupp

En kurs för dig som är nybörjare och som önskar få en grundlig introduktion till filmklippning och Adobe Premiere Pro CC.

Förkunskaper

Förkunskaper i programmet behövs inte. Du bör ha god förmåga att arbeta med olika program i Windows- eller macOS-miljö. Du behöver behärska grundläggande filhantering för att skapa mappar, att spara och öppna filer och kunna orientera dig i Utforskaren/Filhanteraren.

Innehåll

Under kursen går vi steg för steg igenom hur en filmklippning byggs upp och hur de olika delarna av programmet fungerar. Allt ifrån hur du importerar material till hur du bygger upp din historia, finjusterar bildruta för bildruta, lägger på ljud och arbetar med färgkorrigering och effekter. 

Videoredigering

Timelines och interface

Lägga till ljud och text

Filter, kontrast, färgbalans

Specialeffekter

Material

Vi arbetar med ett gemensamt grundmaterial. 

Undervisningsform

Kursen består av upp till 10 deltagare och går i datasal med Mac-datorer. Gruppundervisning och viss individuell handledning. Det går också bra att ta med egen laptop om du har Windows/macOS med senaste version av Premiere Pro. Inloggning till gratis Adobe-konto skickas till deltagarna innan kursstart. 

Kursledare

Louise Berg

Louise Berg är stillbildsfotograf, filmare och filmklippare. Efter avslutade studier inom film på konsthögskolan i Berlin har hon kombinerat arbetet med egna filmprojekt med uppdrag inom reklam och beställningsfilm. Louise är även en erfaren lärare och undervisare inom film, foto och filmredigering, samt certifierad professionell användare av Adobe för Premiere Pro CC.

Fotografi på Louise Berg.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
4 sep 2024 - 2 okt 2024
Onsdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
ons 4 sep 2024 kl 18:00-21:00
  • ons 11 sep 2024 kl 18:00 - 21:00
  • ons 18 sep 2024 kl 18:00 - 21:00
  • ons 25 sep 2024 kl 18:00 - 21:00
  • ons 2 okt 2024 kl 18:00 - 21:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
116174
Pris
4250 kr