Filmredigering Adobe Premiere Pro, grund KVÄLL

Plats Stockholm

Du får insikt och verktyg i hur filmklippning fungerar. Förutom en grundläggande introduktion till Premiere Pro CC går vi även igenom begrepp så som dramaturgi, tempo, färgkorrigering och ljuddesign.

Boka kursen nu

Mål

Under kursen får du både kunskaper i programmet Adobe Premiere Pro CC men också grunderna i att kunna berätta med film som kreativ form och förståelse för centrala begrepp inom filmklippning.

Målgrupp

En kurs för dig som är nybörjare och som önskar få en grundlig introduktion till filmklippning och Adobe Premiere Pro CC.

Förkunskaper

Förkunskaper i programmet behövs inte. Du bör ha god förmåga att arbeta med olika program i Windows- eller macOS-miljö. Du behöver behärska grundläggande filhantering för att skapa mappar, att spara och öppna filer och kunna orientera dig i Utforskaren/Filhanteraren.

Innehåll

Under kursen går vi steg för steg igenom hur en filmklippning byggs upp och hur de olika delarna av programmet fungerar. Allt ifrån hur du importerar material till hur du bygger upp din historia, finjusterar bildruta för bildruta, lägger på ljud och arbetar med färgkorrigering och effekter.

Kursmoment

  • Grunderna i programmet
  • Tempo och rytm
  • Grafik, text och undertexter
  • Ljudläggning
  • Dramaturgi
  • Färgkorrigering och effekter
  • Struktur och export

Material

Du kan, men behöver inte, ta med ditt eget filmmaterial till kursen, t ex filmer från iPhone/Android, video/systemkamera eller liknande. Gamla filmer som är omgjorda från smalfilm och Hi-8 går bra att redigera om de finns som separata filmfiler på en hårddisk, på ett USB, i din Dropbox eller liknande. Om du inte har eget material att redigerar så tillhandahåller kursledaren material anpassat efter kursen olika moment. Kontakta gärna kursledaren om du har frågor om ditt material innan kursstart.

Undervisningsform

Gruppundervisning och viss individuell handledning. Kursen hålls i datorsal (Mac). Det går också bra att ta med egen laptop om du har Windows/macOS med senaste version av Premiere Pro CC.

Kursledare

Våra kursledare är goda pedagoger med gedigen och kvalificerad utbildning samt praktisk yrkeserfarenhet av det ämne som de undervisar i.

Kursledare

Joakim Thörn

Kursledare är filmregissören, manusförfattaren och filmklipparen Joakim Thörn.

Joakim är utbildad i filmregi på Stockholms dramatiska högskola. Hans kortfilmer och reklamfilmer har visats på filmfestivaler i Europa och har belönats med Efter Bergman-stipendiet och Guldägget. Joakims första jobb i filmbranschen var att skriva manus till ICA:s numera klassiska reklamfilmsserie. Joakim är en auteur som med ett konstnärligt angreppssätt fångar filmprocessens olika delar.

Joakim Thörn

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
29 sep 2022 - 27 okt 2022
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1138998
Fåtal platser kvar
Pris
4350 kr