Filmredigering Adobe Premiere Pro CC, KVÄLL

Plats Stockholm

Du får under professionell ledning insikt och verktyg i hur filmklippning fungerar. Förutom en grundläggande introduktion till Premiere Pro CC går vi även igenom begrepp så som dramaturgi, tempo, olika klippstilar och ljuddesign.

Boka kursen nu

Mål

Under kursen får du både kunskaper i programmet Adobe Premiere Pro CC men också grunderna i att kunna berätta med film som kreativ form och förståelse för centrala begrepp inom filmklippning.

Målgrupp

En kurs för dig som är nybörjare och som önskar få en grundlig introduktion till filmklippning och Adobe Premiere Pro CC.

Förkunskaper

Förkunskaper i programmet behövs inte. Du bör ha god förmåga att arbeta med olika program i Windows- eller macOS-miljö. Du behöver behärska grundläggande filhantering för att skapa mappar, att spara och öppna filer och kunna orientera dig i Utforskaren/Filhanteraren.

Innehåll

Under kursen går vi steg för steg igenom hur en filmklippning byggs upp och hur de olika delarna av programmet fungerar. Allt ifrån hur du importerar material till hur du bygger upp din historia, finjusterar bildruta för bildruta, lägger på ljud och arbetar med färgkorrigering och effekter.

Kursmoment

  • Grunderna i programmet
  • Tempo och rytm
  • Grafik och text
  • Ljudläggning
  • Dramaturgi
  • Färgkorrigering och effekter
  • Struktur och export

Material

Du kan, men behöver inte, ta med ditt eget filmmaterial till kursen, t ex filmer från iPhone/Android, video/systemkamera eller liknande. Gamla filmer som är omgjorda från smalfilm och Hi-8 går bra att redigera om de finns som separata filmfiler på en hårddisk, på ett USB, i din Dropbox eller liknande.

Undervisningsform

Gruppen består för tillfället av begränsat antal deltagare så det går bra att hålla avstånd. Gruppundervisning och viss individuell handledning. Kursen hålls i datorsal (Mac). Det går också bra att ta med egen laptop om du har Windows/macOS med senaste version av Premiere Pro CC.

Kursledare

Våra kursledare är goda pedagoger med gedigen och kvalificerad utbildning samt praktisk yrkeserfarenhet av det ämne som de undervisar i.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta - se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Sebastian Sahlin

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
24 sep 2020 - 22 okt 2020
To 18:00 - 21:15
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1078057
Pris
4250 kr