Ekonomi och nyföretagande på plats/online

Plats Malmö

Lär dig vad du behöver tänka på vid uppstart av företag och vid nyföretagande. Kursen är i Folkuniversitetets lokaler i Malmö och det finns möjlighet att vid behov följa den online.

Boka kursen nu

Mål

Ekonomi och nyföretagande är en kurs för dig som är intresserad av ekonomi och som vill eller kanske redan har startat upp ett företag. Kursen ger dig en god introduktion i vad du behöver tänka på vid uppstart av företag och vid nyföretagande.

Du får en introduktion och kunskap om:

• Ekonomiska termer
  • Varför man ska bokföra
  • Bokföringslagen
  • Förståelse för ”gången” från faktura till bokslut
  • Vad du bör tänka på vid uppstart av företag
  • Bolagsformerna – vilka skillnader finns
  • Affärsidé och affärsplan
  • Hållbarhetsperspektiv

Du behöver inte ha några kunskaper inom ekonomi.

Arbetssätt

Kursen är på plats samt online. Väljer du att delta online behöver du tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Inga speciella program behövs. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Fortsättningsmöjligheter

Vill du lära dig mer? Folkuniversitetet i Malmö erbjuder även:

• Bokföring grund
  • Bokföring fortsättning
  • Redovisning

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Vi har:

• Minskat antal deltagare på kurserna samt ökat avståndet mellan sittplatserna i klassrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd.
  • Tydligt skyltade lokaler för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer.
  • Goda möjligheter till handtvätt med tvål och pappershanddukar.
  • Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter, bordsytor, dörrhandtag och räcken.

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras, går kursen över till onlineundervisning.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Charlotte Fana

"Jag har världens roligaste jobb! Varje dag får jag träffa motiverade deltagare som har olika erfarenheter och delge dom mina kunskaper inom ekonomiområdet."

Ekonomen Charlotte Fana är utbildad inom Ekonomi och Juridik på Lunds universitet och har pedagogisk utbildning från Blekinge tekniska högskola. Sedan 15 år tillbaka undervisar hon i ekonomi på Folkuniversitetet i Malmö.

Charlotte Fana

Kontakta Kursverksamheten i Malmö