Diplomerad Marknadsekonom Distans Live

Plats Trollhättan

I vår marknadsekonomiska utbildning får du fördjupade kunskaper inom marknadsstrategi, företagsekonomi, marknadsbearbetning och affärsutveckling. Du studerar även ledarskap och den affärsjuridik som påverkar ditt marknadsarbete.

Boka kursen nu

Kursen går på distans med livesända online lektioner där du kommunicerar direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet.

Det kommer att vara ett uppehåll för jul, uppehållet planeras av er deltagare tillsammans med ledaren.

Målgrupp

Den här utbildningen vänder sig till dig som nu känner att du vill komma vidare i din karriär. Du vill få kunskap och förståelse för marknadsföringsprocessen och är beredd att ta ansvar för ledning och utveckling av företagets marknadsfunktion eller säljorganisation.

Mål

Utbildningen ger dig kunskaper och modeller för att kunna analysera ett företags och en produkts marknadsmöjligheter och kunna sätta strategiska och taktiska mål med marknadsföringen. Efter utbildningen skall du även kunna göra ekonomiska kalkyler för produkter, känna till de lagar som berör marknadsföringen och kunna planera och leda företagets totala marknadsföringsinsatser.

Kursinnehåll

  • Omvärldsanalys
  • Marknadsstrategier och affärsutveckling
  • Marknadsbearbetning
  • Företagsekonomi och produktkalkylering
  • Marknadskommunikation
  • Affärsjuridik
  • Praktiskt ledarskap
  • Praktisk marknadsplanering

Kursupplägg

Kursen hålls helt online. Du deltar i kursen på angiven dag och tid. I god tid innan kursstarten kommer du få instruktioner om hur du går tillväga för att koppla upp dig och ansluta till din lektion. Kursen kräver tillgång till dator med kamera, hörlurar med mikrofon samt internetuppkoppling.

Arbetssätt

I utbildningen varvas teoretiska avsnitt med praktiskt arbete. Mellan lektionspassen läser du litteratur och gör övningar för att befästa dina kunskaper. Den praktiska tillämpningen genomsyrar utbildningen och du avslutar utbildningen med att upprätta en marknadsplan för ett företag.

För att bli diplomerad krävs att du har minst 75% närvaro samt godkänt resultat på diplomeringsuppgiften.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i kurspriset. Vid kursstart får du information om vilken litteratur vi kommer att använda.

Vi förbehåller oss rätten att skjuta upp eller ställa in kursen vid för få antal anmälningar.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Tid
28 sep 2021
Ti 18:00 - 21:15
Tillfällen
24
Studietimmar
96
Kurs-ID
1108485
Pris
24500 kr