SEO - sökmotoroptimering, Distans Live

Plats Stockholm

Hur kan ditt företag kan synas bättre på webben och driva mer trafik organiskt via sökmotorer? Lär dig grunderna för ett vardagligt och effektivt SEO-arbete, samt hur du hittar dina viktigaste sökord. Kursen ges i Zoom.

Boka kursen nu

Under denna distanskurs lär du dig att skapa en strategi som hjälper din webbplats att synas mer på dina bästa sökord på Google. Du får de teoretiska och praktiska kunskaper du behöver för att kunna utföra, optimera och följa upp dina SEO-insatser.

För vem?

Kursen passar copywriters, webbredaktörer, marknadsförare och entreprenörer som vill utveckla sina kunskaper i SEO och öka sin organiska webbplatstrafik. Ett intresse och en förståelse för hur en webbplats är uppbyggd och fungerar underlättar för deltagaren.

Förkunskaper

Kursen är grundläggande och för nybörjare.

Mål

Efter kursen har du som deltagare grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper i hur man optimerar en webbplats mot sökmotorer, i första hand Google.

Innehåll

  • Introduktion till sökmotoroptimering.
  • Sökordsanalys – så hittar du de bästa sökorden att synas på för din verksamhet och målgrupp.
  • Hur användarvänlig är din webbplats? Lär dig vilka tekniska element på hemsidan som påverkar din synlighet – från laddningstider till fungerande länkar.
  • Optimera ditt content för SEO.
  • Vikten av att ha en bra länkprofil.
  • Uppföljning – hur mäter och utvärderar du dina insatser?
  • Så gör du en strategisk och praktisk planering för ditt SEO-arbete.
  • Använd bra digitala verktyg – tips om både gratis- och betalverktyg.

Kursform

Teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar. Du behöver ha tillgång till ett gmail-konto under kursen. Kurstillfällena ges i realtid via Zoom.

Kursmaterial

Kursledarens material.

Frida Åhlén

Frida Åhlén är utbildad onlinemarknadsförare och driver den digitala marknadsföringsbyrån Always On Media. I botten har hon studier i internationell marknadsföring och försäljning från Umeå Universitet.

Kursledare Frida Åhlén, SEO grundkurs

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
18 nov 2020 - 09 dec 2020
On 18:00 - 21:00
Tillfällen
4
Studietimmar
16
Kurs-ID
1086016
Pris
3675 kr