Digital marknadsföring i sociala medier - Distans

Plats Distans

Välkommen till en spännande kurs som utvecklar din kunskap inom sociala medier, marknadsföring och kommunikation! Den här kursen sker helt på distans via verktyget Zoom.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av marknadsföring och kommunikation, främst inom sociala medier. Du som deltagare kan ha en bakgrund inom olika branscher men också ett fortsatt intresse av att bygga din kompetens inom digital marknadsföring. Kanske Coronapandemin har gjort att du behöver byta spår i din yrkeskarriär? Du kanske har arbetat med intern kommunikation men nu ska marknadsföra din organisation eller företag? Du kanske är en egenföretagare eller influenser men behöver hjälp med att bygga en marknadsstrategi?

Om kursen

Kursen ger grundläggande färdigheter för produktion av marknadsföringsmaterial riktat mot sociala medier och du får kompetens inom kommunikation genom text, bild och rörligt material.

Efter avslutad kurs har du fått lära dig användbara verktyg och strategier för att framgångsrikt kunna marknadsföra produkter och tjänster digitalt.

För att kunna gå kursen behöver du som deltagare ha tillgång till egen, relativt ny, dator och stabil internetuppkoppling. Kursen genomförs online via programmet Zoom, ett kostnadsfritt program för videosamtal. Innan första kurstillfället är det viktigt att du har installerat Zoom och skapat en användare. Eventuellt kursmaterial betalas av dig som kursdeltagare. Under kursen arbetar du med olika case för att själv få tillämpa det du lär dig på kursen.

Kursupplägg

Under kursen arbetar du med olika case för att själv få tillämpa det du lär dig på kursen:

Case 1 – Identitet på sociala medier
Redigering och paketering av en eller flera bilder, med tydlig identitet och tonalitet, som fångar målgruppen. Ringa in vem du är på sociala medier och vem du vill nå genom digital marknadsföring.

Case 2 - Rörligt material och tonalitet
Videoredigering för att skapa kortare videoklipp för exempelvis Facebook, LinkedIn eller Instagram Stories och Reels. Målet är att kunna skapa och förmedla tonalitet genom rörligt material med och utan ljud.

Case 3 - Målgruppsanpassad marknadsföring och strategier för digital marknadsföring
Lär dig hur olika digitala plattformar används för digital marknadsföring och nätverkande. Vi går igenom vikten av målgruppsanpassad marknadsföring, branding och strategier för automatisering och effektivisering av arbetet med digital marknadsföring, för att minimera stress och behålla kundernas intresse.

Kurstillfällen

• Kurstillfälle 1: Kursintroduktion + Uppstart Case 1, 25 januari - 18.00-21.00
• Kurstillfälle 2: Workshop Case 1, 27 januari - 18.00-21.00
• Kurstillfälle 3: Uppstart Case 2, 1 februari - 18.00-21.00
• Kurstillfälle 4: Workshop Case 2, 3 februari - 18.00-21.00
• Kurstillfälle 5: Uppstart Case 3, 8 februari - 18.00-21.00
• Kurstillfälle 6: Workshop Case 3 + kursavslutning, 10 februari - 18.00-21.00

Du som deltagare kommer att behöva

• En smartphone eller digitalkamera med bra bildkvalité (om du vill arbeta med dina egna bil-der, annars finns gratis bildbanker att utgå ifrån)
• En nyare dator med minst 8GB RAM-minne (både Mac och Windows funkar)
• Användare på Instagram/LinkedIn/Facebook/Zoom
• Användare på Canva: https://www.canva.com/ (Gratisversionen räcker)

Kursledare

Kursen kommer att ledas av Zoe Fällbom. Zoe har tidigare ansvarat för digitala plattformar, content, målgruppsanpassad marknadsföring med tyngdpunkt på bland annat bildhantering, omfattande textredigering och annonsering via sociala medier. Zoe brinner för att lyfta fram andra genom socialpsykologiska metoder och strategisk marknadsföring, och har även ansvarat för att leda projekt, skapande av event och kampanjer, branding och strategiutveckling med bakgrunder från flera organisationer.

Kursledare

Zoe Fällbom

Har du frågor?

Kontakta Peter Wester

peter.wester@folkuniversitetet.se

Tid
15 feb 2022 - 03 mar 2022
Ti 18:00 - 21:00
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
6
Studietimmar
24
Kurs-ID
1127136
Pris
1995 kr