Företagsekonomi från början

Plats Stockholm

Saknar du grunderna i företagsekonomi? I Folkuniversitetets grundkurs för nybörjare i företagsekonomi får du grundläggande kunskaper om viktiga ekonomiska begrepp, bokföring, redovisning för olika företagsformer.

Boka kursen nu

Mål

Kursen ger dig grundläggande företagsekonomiska kunskaper inom redovisning och en orientering om ekonomiska samband samt innebörden i flertalet ekonomiska begrepp.

Innehåll

Olika företagsformer Bokföringsskyldigheter (Bokföringslagen) Grundläggande bokföring Kontoplanens (BAS) uppbyggnad Eget kapital i AB och Enskild firma Redovisning av moms, löner, social avgifter, skatt Ekonomiska grundbegrepp Ekonomiska rapporter Avskrivningar och periodiseringar Praktiska övningar av resultat- och balanskonton

Kursupplägg/undervisningsform

Föreläsningar och diskussioner varvas med praktiska övningar. Utgångspunkten är boken Företagsekonomi för icke ekonomer. Antalet deltagare är begränsat till 20 personer

Litteratur och material

Företagsekonomi för icke ekonomer” (fakta- och övningsbok) av Wolfram Trostek; Sanoma utbildning. Litteraturen ingår ej i kursavgiften.

Förkunskaper

Inga förkunskaper i ekonomi krävs. Denna kurs vänder sig till dig som aldrig tidigare studerat ekonomi eller vill repetera dina tidigare kunskaper inför fortsatta studier i ämnet. Den lämpar sig även väl till dig som idag funderar på att byta inriktning i arbetslivet eller står inför situationen att få nya och utökade arbetsuppgifter som ställer krav på kunskaper i ekonomi.

Avgift

Hela kursavgiften betalas vid ett tillfälle.

Intyg

Intyg utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som varit närvarande minst 75% av tiden och förutsatt att hela avgiften är betald.

Marianne Holma

Marianne Holma är civilekonom och adjunkt i företagsekonomiska ämnen på lärarhögskolan i Uppsala. Hon är lärare på utbildningen Diplomerad Redovisningsekonom samt föreläser på kortare kurser i bl a företagsekonomi.

Marianne har stort intresse och engagemang att pedagogiskt dela med sig av kunskap och erfarenheter. Marianne har lång och bred erfarenhet av arbete inom ekonomiområdet, som t ex ekonomichef (CFO) och controller inom olika branscher.

Hon har arbetat på företag med verksamheter både i och utanför Sverige samt på börsnoterat fastighetsbolag med internationell verksamhet. Marianne driver även egen verksamhet som konsult inom ekonomiområdet.

Marianne Holma

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
11 nov 2020 - 16 dec 2020
On 18:00 - 21:15
Tillfällen
6
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1074516
Pris
5775 kr