Företagsekonomi grund

Plats Kristianstad

En kurs i företagsekonomins grunder för dig som vill bli insatt i ekonomiskt tänkande, kunna läsa rapporter och förstå ekonomiska samband. Kursen ges i Kristianstad.

Boka kursen nu

Företagsekonomi grund är avsedd för Dig som driver, som just har startat, som tänker starta eget företag eller för Dig som allmänt vill skaffa Dig grundläggande kunskaper i företagsekonomi.
Kursen lämpar sig alltså, både för den som allmänt vill skaffa sig grundläggande kunskaper i företagsekonomi och för den som vill ha en stabil plattform som utgångspunkt för fördjupade studier.

Mål

Efter genomgången kurs ska du kunna arbeta med och förstå det löpande arbetet med att driva ett mindre företag och som underlag för beslutsfattande.

Kursinnehåll

Kursen tar bland annat upp följande:
  • Företaget och dess omvärld
  • Intressenter och mål
  • Affärsidé
  • Organisation
  • Planering
  • Ekonomiska begrepp och samband
  • Marknadsföring
  • Kostnads- och intäktsanalys
  • Ekonomistyrning

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Arbetssätt

Undervisningen varvas med gemensamma genomgångar och praktiska övningar. Undervisningen sker i studiecirkelform i enlighet med Folkuniversitetets pedagogiska grundsyn. Det innebär att de enskilda deltagarnas önskemål och förutsättningar står i centrum. Undervisningen planeras i dialog mellan kursledare och deltagare.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om kurslitteratur får du i kallelsen eller vid första kurstillfället.

Kursledare

Kenth Hedberg

Kenth är civilekonom med examen från ekonomihögskolan, Lunds universitet. Hans specialområde är makroekonomi inom nationalekonomin.

Han har arbetat med det mesta inom ekonomi. Han trivs med att ha helhetsansvar för hela företagets ekonomi.

Kenth har ett stort idrottsintresse med framförallt friidrott, fotboll och handboll. Han gillar musik och naturen, gör gärna dagsutfärder, där han promenerar i skog och längs havet. Han är fascinerad av Österlen.

På Folkuniversitetet undervisar Kenth i ekonomiska ämnen. Han brinner för att förmedla grundläggande ekonomiska ord och samband, varför ekonomin är viktig och hur redovisning går till.

Kenth Hedberg

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
29 sep 2022 - 10 nov 2022
To 18:00 - 20:15
Tillfällen
7
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
1136746
Pris
2695 kr