Ekonomi för icke ekonomer Distans Live

Plats Distans

På kursen lär du dig ekonomiska grunder, du blir insatt i ekonomiskt tänkande och hur du ska läsa rapporter och förstå ekonomiska samband.

Boka kursen nu

Kursen hålls helt online. Du deltar i kursen på angiven dag och tid. I god tid innan kursstarten kommer du få instruktioner om hur du går tillväga för att koppla upp dig och ansluta till din lektion. Kursen kräver tillgång till dator med kamera, hörlurar med mikrofon samt internetuppkoppling.

Målgrupp/Mål

Kursen vänder sig till dig som inte huvudsakligen arbetar med ekonomi, men behöver kunskaper i ämnet. Du kanske har eller ska få ansvar för en avdelning eller grupp men saknar eller vill bygga på dina ekonomiska kunskaper. Kursen vänder sig också till ekonomiassistenter och redovisningsekonomer som vill få en ökad förståelse för helheten och hur de ekonomiska sambanden ser ut.

Målgrupp

Kursen vänder sig i första hand till dig som inte har läst ekonomi förut.

Innehåll

  • Ekonomiska begrepp och samband.
  • Företagsformer
  • Företagets organisation
  • Redovisning/Bokföring
  • Ekonomiska rapporter
  • Budget
  • Beskattning och moms
  • Finansiering
  • Prissättning och lönsamhetskalkyl

Litteratur/material

Meddelas i kallelsen.

Kursledare

Peter Zackariasson

– Mitt intresse för ekonomi föddes på gymnasiet när jag startade mitt första företag. Sedan drev jag företag i olika branscher parallellt med att jag utbildade mig vid Handelshögskolan.

Peter Zackariasson, undervisar i bokföring, aktiekunskap, pensionskunskap och utbildar till diplomerad ekonomiassistent.

Jag började undervisa när jag var 22 år och har fortsatt med det sedan dess. Mina kurser vänder sig till både yrkes- och privatlivet. Bokföring och utbildningen till ekonomiassistent har du nytta av på jobbet. Aktie- och pensionskunskap hjälper dig att få en bättre ekonomi och sätta guldkant på tillvaron när du blir äldre.

Det händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och berättar att de har haft glädje och nytta av kunskaperna de fått på mina utbildningar. Det smittar av sig och gör att jag utmanar mig själv att göra ännu bättre lektioner.

Utbildning kan ingen ta ifrån dig. Du har den med dig under hela livet. Genom att undervisa ger jag tillbaka lite av det jag själv fått genom årens lopp. Jag ser det som en hobby eftersom det är så kul.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Tid
26 aug 2021 - 16 sep 2021
To 18:00 - 21:15
Tillfällen
4
Studietimmar
16
Kurs-ID
1097566
Pris
2825 kr