Ekonomiassistent

Plats Stockholm

Ekonomiassistent är en bred och grundläggande utbildning inom ekonomi för dig som vill kunna utföra det löpande arbetet på en ekonomiavdelning eller på det egna företaget.

Boka kursen nu

Mål

Målet är att du efter utbildningen ska kunna hantera de dagliga arbetsuppgifterna på en ekonomiavdelning såsom löpande bokföring av affärshändelser, redovisning av moms och arbetsgivaravgifter, avstämningar av kund- och leverantörsreskontra, resultat- och balansrapportering, upprättande av resultat- och likviditetsbudget och ha insikt i själva bokslutsarbetet för samtliga bolagsformer.

Innehåll

  • Ekonomiska grundbegrepp
  • Företagsformer
  • Budgetering och kalkylering
  • Skatter och avgifter
  • Löpande bokföring och bokslut
  • Kredit- och avtalsrätt

Kursupplägg

Utbildningen omfattar totalt 60 studietimmar under en termin. Undervisningen ges en kväll per vecka. Datorstöd används i vissa moment med programvara VISMA SPCS. Föreläsningar och diskussioner varvas med praktiska övningar. Antalet deltagare är begränsat till 20 personer.

Litteratur och material

Bokföring från början av Johansson mfl, (fakta och övningar i samma bok) ingår ej i kursavgiften.

Förkunskapskrav

Utbildningen kräver inga formella förkunskaper men vänder sig både till dig som idag arbetar med ekonomi men saknar formell utbildining men också till dig som vill byta karriär eller har nya arbetsgifter och inte har någon tidigare erfarenhet av ekonomi. Utbildningen är kortare och mer grundläggande än Diplomerad redovisningsekonom.

Avgift

Betalning av kursavgiften hanteras av vår samarbetspartner Collector Bank i sin helhet för dig som är privatkund. Vid anmälan kommer du att få välja mellan de olika betalningsalternativ som erbjuds. Som företagskund hanteras din betalning direkt av Folkuniversitetet.

Intyg

Intyg utfärdas efter utbildningens slut för deltagare som varit närvarande minst 75% av tiden och förutsatt att hela avgiften är betald.

Avbokning

För avbokningsregler, se länk nedan. Det är av största vikt att varje deltagare läser dessa. Vid frågor kontakta kundservice eller ämnesansvarig. Avbokning av kursen görs till Folkuniversitetet.

Kursledare

Jonas Tottie-Håkansson

Jonas Tottie-Håkansson är civilekonom, utbildad på Stockholms Universitet och föreläser på flera olika ekonomikurser och längre utbildningar. Han har lång erfarenhet av vuxenutbildning och har tidigare undervisat inom ekonomi, juridik och matematik på olika komvux i Stockholm. Jonas driver sedan 1994 även flera företag och arbetar som konsult inom ekonomi.

Jonas Tottie-Håkansson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
07 nov 2022 - 13 mar 2023
Må 18:00 - 21:15
Tillfällen
15
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
60
Kurs-ID
1138864
Pris
19250 kr