Diplomerad ekonomiassistent

Plats Södertälje

Diplomerad ekonomiassistent är utbildningen för dig som vill kunna sköta det löpande arbetet på en ekonomiavdelning, delta i bokslutsarbetet och den ekonomiska uppföljningen.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Diplomerad ekonomiassistent passar dig med grundkunskaper i eller praktisk erfarenhet av bokföring. Passar även dig som är egenföretagare och vill bokföra själv eller vill ha kontroll över din bokföring. Programvaran som används är SPCS Visma. Du behöver ha bra kunskaper i svenska språket.

Mål

Utbildningens mål är att ge dig de kunskaper och de förmågor som behövs för att utföra det löpande arbetet på en ekonomiavdelning såsom löpande bokföring, moms och skatteredovisning, kund- och leverantörsreskontra, avstämningar och kreditbedömningar, att aktivt kunna delta i bokslutsarbetet och den ekonomiska uppföljningen.

Kursinnehåll

Arbetsuppgifterna för en ekonomiassistent kan variera beroende på arbetsgivare. I Diplomerad ekonomiassistent får du en förståelse för sambanden mellan ekonomifunktionens olika delar och du lär dig även utföra de vanligaste förekommande arbetsuppgifterna på ett företags ekonomiavdelning. Utbildningen Diplomerad ekonomiassistent består av fem olika delkurser och avslutas med ett diplomarbete

  • Extern redovisning, grund
  • Extern redovisning fortsättning
  • Löneadministration
  • Bokslut och företagsvärdering
  • Intern redovisning
  • Affärsjuridik
  • Presentation av ekonomisk information
  • Diplomarbete för ekonomiassistenter

Kursupplägg

Kursen pågår under 2 terminer. Första terminen börjar i februari och andra terminen startar upp igen i augusti. Totalt 144 studietimmar. Förutom undervisningstillfällena krävs det ett flertal timmar av hemarbete. Ni kommer att ha en tentamen i ekonomi (under termin 1) och en tentamen i juridik (termin 2). Sista tillfället under termin 2 görs genomgång av diplomarbetet. Gruppundervisning, max 12 deltagare.

Litteratur/Material

Kostnad för kursmaterial tillkommer. Du kan även behöva betala kompendium under terminens gång. Vi använder oss av Basbok i Bokföring ISBN: 9789147095391, samt Extern Redovisning faktabok 9789152321737 och övningsbok ISBN: 9789152321744.
Om du redan har läst vårt Ekonomi paket med bokföring, bokslut, administration och lönehantering behöver du göra endast termin 2 plus examensarbetet.
Priset för den andra terminen är 12.000 kr. Delbetalning/avbetalning är möjlig för dig som deltagare. Detta väljer ni aktivt i samband med att betallänken skickas ut till er.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
21 feb 2022 - 01 aug 2022
Må 09:00 - 14:30
Tillfällen
24
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
144
Kurs-ID
1113297
Pris
25000 kr