Diplomerad ekonomiassistent termin 2

Plats Södertälje

Diplomerad ekonomiassistent är utbildningen för dig som vill kunna utföra det löpande arbetet på en ekonomiavdelning och även delta i bokslutsarbetet och den ekonomiska uppföljningen.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Diplomerad ekonomiassistent passar dig som redan idag har kunskaper och erfarenhet från ekonomiområdet men vill utveckla dem ytterligare. Några lektioner ges med datorstöd varför viss datavana är önskvärd. Programvara som används är SPCS Visma. Om du redan har läst vårt Ekonomi paket med bokföring, bokslut, administration och lönehantering behöver du göra endast denna del 2 plus examensarbetet. Du behöver ha bra kunskaper i svenska språket.

Mål

Utbildningens mål är att ge dig de kunskaper och de förmågor som behövs för att utföra det löpande arbetet på en ekonomiavdelning såsom kund- och leverantörsreskontra, avstämningar och kreditbedömningar, att aktivt kunna delta i bokslutsarbetet och den ekonomiska uppföljningen.

Kursinnehåll

Arbetsuppgifterna för en ekonomiassistent kan variera beroende på arbetsgivare. I Diplomerad ekonomiassistent får du en förståelse för sambanden mellan ekonomifunktionens olika delar och du lär dig även utföra de vanligaste förekommande arbetsuppgifterna på ett företags ekonomiavdelning. Utbildningen Diplomerad ekonomiassistent består av fem olika delkurser och avslutas med ett diplomarbete

  • Extern redovisning, grund
  • Extern redovisning fortsättning
  • Löneadministration
  • Bokslut och företagsvärdering
  • Intern redovisning
  • Affärsjuridik
  • Presentation av ekonomisk information
  • Diplomarbete för ekonomiassistenter

Kursupplägg

Kursen pågår under en termin. Totalt 72 studietimmar. Förutom undervisningstillfälle krävs det ett flertal timmar av hemarbete. Ni kommer att ha en tentamen i juridik. Sista tillfället under terminen görs en genomgång av diplomarbetet. Gruppundervisning, max 11 deltagare.

Litteratur/Material

Kostnad för kursmaterial tillkommer. Du kan även behöva betala kompendium under terminens gång. Vi använder oss av Basbok i Bokföring och Extern Redovisning faktabok.

Kursledare

Anders Holmvall

Anders Holmvall äger och driver Hefab redovisning branschutbildning med tre medarbetare.

Anders har lång erfarenhet inom branschen och har arbetat på redovisningsbyrå med redovisning och revision sedan 1987. Under åren har han skaffat sig stor erfarenhet av olika branscher inom framförallt detaljhandeln.

Han har även byggt upp en specialkompetens gällande redovisning och förvaltning av bostadsrättsföreningar. På Hefab ansvarar Anders för klienter inom området bokslut, årsredovisningar, skatter och deklarationer samt ekonomisk rådgivning. Håller regelbundet utbildningar för diplomerade redovisningsekonomer åt Folkuniversitet.

Anders Holmvall

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
07 feb 2022 - 02 maj 2022
Må 09:00 - 14:30
Tillfällen
12
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
72
Kurs-ID
1110748
Pris
12750 kr