Kompletteringskurs för att bli Ekonomiassistent

Plats Malmö

Har du gått kurserna Bokföring grund och Bokföring fortsättning på Folkuniversitetet i Malmö och vill bli Ekonomiassistent eller Diplomerad Ekonomiassistent? Då är detta kursen för dig!

Boka kursen nu
Kursen riktar sig till dig som har gått kurserna Bokföring grund och Bokföring fortsättning på Folkuniversitetet i Malmö och som vill bli Ekonomiassistent eller Diplomerad Ekonomiassistent.

Kursen är planerad att ges både online samt på plats i Folkuniversitetets lokaler (observera att detta kan komma att ändras utifrån de allmäna rekomendationer som ges på grund av det rådande Coronaläget).

Mål

Att ge dig motsvarande kunskap så som när man går hela kursen Ekonomiassistent och att du får kompletterande kunskap i bokföringsprogrammet Visma.
Efter kursen har du kunskap om hur du sammanfattar räkenskapsåret genom att göra ett enklare bokslut med periodiseringar, rättelser och avstämningar.
Du känner nu till hur du kan sköta bokförings-, boksluts-, och administrationsarbetet med hjälp av Bokföringsprogrammet Visma.
Du har tillräckliga kunskaper för att kunna sköta din egen firma, arbeta på ett mindre företag eller assistera ekonomiarbetet i ett större företag.

Del 1 – Bokföring
16 studietimmar, 2 tillfällen
Fredagar 9:00–16:15, 28 maj - 4 juni, 2021.

Kursinnehåll

Du får bland annat lära dig:
 • Repetition av fortsättningskursen
 • Kund- och leverantörsreskontra
 • Rättelser av fel
 • Avstämning av konto
 • Bokföring med resultatenheter
 • Mindre bokslut där du ser var alla siffrorna hamnar efter att du har gjort den löpande bokföringen för året.
 • Mindre bokslut med periodiseringar
 • du får även möjlighet att ställa frågor baserat på grundkursen inför diplomeringen.

Del 2 - bokföring i Visma 500
28 studietimmar, 4 tillfällen
Fredagar kl. 09:00-15:15, 11 juni - 9 juli, 2021.

 • Konteringsmallar
 • Registrering av verifikationer
 • Skillnad på balans- och resultatkonton
 • Leverantörs- och kundreskontra
 • Ändring av verifikationer
 • Avstämningar och rapporter från bokföringen
 • Momsredovisning
 • Registervård och säkerhetskopiering

Kurslitteratur

Kurslitteraturen ingår inte i kursavgiften, en kostnad på cirka 450 kr tillkommer.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som har gått kurserna Bokföring grund och Bokföring fortsättning på Folkuniversitetet i Malmö och som vill bli Ekonomiassistent eller Diplomerad Ekonomiassistent (vänligen läs mer om kriterierna för att bli diplomerad nedan under rubriken ”Vem kan diplomeras?”).
Observera att grundläggande datorvana krävs.

Vem kan diplomeras?

Diplomeringen är för dig som har gått kurserna Ekonomiassistent och Redovisning på Folkuniversitetet i Malmö med minst 75 % närvaro. Kursavgifterna och kurslitteraturen ska vara betalda.

Kursuppehåll: v. 25, 2021.

Arbetssätt

Kompletteringskurs för att bli Ekonomiassistent, är en praktisk utbildning. Du befäster dina kunskaper papper och penna innan du tillämpar och tränar i datormiljö. Ta med dig papper, penna och miniräknare. Räkna med någon timmes hemarbete mellan tillfällena.

Kursen är på plats (observera att detta kan komma att ändras utifrån de allmäna rekomendationer som ges på grund av det rådande Coronaläget) samt online. Väljer du att delta online behöver du tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling.

Vi använder oss av Zoom. I god tid innan kursstarten kommer du få instruktioner om hur du går tillväga för att använda programmet.
Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Kompletterande prisinformation

Kursavgiften kan betalas i sin helhet vid ett tillfälle, eller delbetalas upp till två gånger under utbildningen. Ingen extra kostnad tillkommer. Önskar du delbetalning? Meddela det i noteringsfältet vid din anmälan.


Utvecklingsmöjligheter

Vill du lära dig mer? Folkuniversitetet i Malmö erbjuder även:

 • Redovisning

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Vi har:

 • Minskat antal deltagare på kurserna samt ökat avståndet mellan sittplatserna i klassrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd.
 • Tydligt skyltade lokaler för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer.
 • Goda möjligheter till handtvätt med tvål och pappershanddukar.
 • Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter, bordsytor, dörrhandtag och räcken.

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras, går kursen över till onlineundervisning.

Kursledare

Charlotte Fana

"Jag har världens roligaste jobb! Varje dag får jag träffa motiverade deltagare som har olika erfarenheter och delge dom mina kunskaper inom ekonomiområdet."

Ekonomen Charlotte Fana är utbildad inom Ekonomi och Juridik på Lunds universitet och har pedagogisk utbildning från Blekinge tekniska högskola. Sedan 15 år tillbaka undervisar hon i ekonomi på Folkuniversitetet i Malmö.

Charlotte Fana

Bo af Winklerfelt

Bo af Winklerfelt

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
28 maj 2021 - 09 jul 2021
Fr 09:00 - 16:15
Fr 09:00 - 15:15
Tillfällen
6
Studietimmar
44
Kurs-ID
1098063
Pris
9875 kr