Diplomerad Fastighetsförvaltare

Plats Göteborg

Folkuniversitetets diplomutbildning är för dig som vill kunna arbeta självständigt med förvaltning av fastigheter för bostadsändamål, näringsverksamhet eller bostadsrätter.

Boka kursen nu

Fastighetsbranschen tillhör en av de branscher i Sverige som under de senaste åren i stor utsträckning har omvärderat sitt sätt att arbeta. Branschen har gått från produkt- till servicefokus och idag är kundens behov i centrum. Att ha en professionell attityd och förstå vikten av långsiktiga och goda affärsrelationer är i dag viktiga faktorer för framgångsrika fastighetsföretag.

Målgrupp
Utbildningen riktar sig i första hand till dig som har tidigare erfarenheter av fastighetsbranschen. Du kanske arbetar/har arbetat som fastighetsvärd, biträdande förvaltare eller annat som gett dig inblick i branschen. Det krävs grundläggande kunskaper i företagsekonomi för att kunna följa blocket Fastighetens ekonomi. Kontakta oss gärna om du är osäker på om dina kunskaper räcker till.

Mål
Efter godkänd utbildning ska du kunna arbeta inom området fastighetsförvaltning med till exempel förvaltning av fastigheter både för bostadsändamål, näringsverksamhet och bostadsrättsföreningar.

Innehåll
Utbildningen består av fyra delkurser:

  • Fastighets- och hyresrätt
  • Fastighetens ekonomi
  • Teknisk fastighetsförvaltning och miljökunskap
  • Ledarskap i praktiken
För deltagande endast i delkurserna Fastighets- och hyresrätt och/eller Fastighetens ekonomi - kontakta oss för ytterligare information.


Arbetssätt
Utbildningen sträcker sig över två terminer. Teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar. För att bli diplomerad krävs minst 75 % närvaro samt att du genomför inlämningsuppgifter, presentationer och diplomeringsuppgiften med godkänt resultat.


Omfattning
180 studietimmar

Sista anmälningsdag
21 augusti 2020.

Kompletterande prisinfo
Kurslitteratur tillkommer

Den här kursen planeras som vanligt med fysiska träffar. Om det vid kursens start inte skulle vara möjligt p g a den rådande pandemin så kommer kursen att gå på distans. Då träffas gruppen med sin lärare på utsatt tid, men istället för att ses i våra lokaler håller vi den fysiska distansen och träffas online.

Kursledare
Kursledarna hämtar vi från yrkeslivet och de är specialister inom sina respektive utbildningsområden.

Våra deltagare berättar

"Jag kan varmt rekommendera utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare, både för innehållet och för lärarna. Vill du ha ett omväxlande arbete med ekonomisk och teknisk koppling, mycket kundkontakt och spännande uppdrag så är fastighetsförvaltare ett mycket bra val.”
Johan Lundin, Diplomerad fastighetsförvaltare
"Jag har idag samma jobb som när jag gick utbildningen men jag känner mig säkrare på mitt jobb samt vet bättre var jag kan hitta svar på mina frågor - framför allt gällande juridiken."
Charlotte, Diplomerad fastighetsförvaltare

Ann-Christin Appelgren

– Borta bra men hemma bäst. Hem är där ditt hjärta finner ro. Att köpa bostadsrätt är antagligen den största affär Du någonsin gör!

Ann-Christin Appelgren arbetade med bostadslån i 17 år på SEB, och läste efter det in en fastighetsmäklarexamen. Hon var sedan regionchef på SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum. Mitt i livet arbetade Ann-Christin som lärarvikarie under 5 år och fick då arbeta med den pedagogiska sidan av ledarskap. I dag är hon verksam som konsult. De största och flesta uppdragen kommer från Bostadsrätterna, en intresseorganisation för cirka 6 600 bostadsrättsföreningars styrelser som bland annat bistår med kurser och juridisk rådgivning.

Ann-Christin Appelgren

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
21 sep 2020 - 24 maj 2021
Må 15:30 - 18:00
To 15:30 - 18:00
Tillfällen
60
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
180
Kurs-ID
1052835
Pris
44450 kr