Bokföring grundkurs

Plats Uppsala

Vill du kunna sköta bokföringen i ditt företag på egen hand? Då är detta en kurs för dig! På kursen får du grundläggande kunskaper i bokföring och redovisning.

Boka kursen nu

Anpassning av undervisningen med anledning av Corona

Utgångspunkten är att den här kursen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, kan den dock eventuellt komma att ges på distans istället. Kursen kommer i så fall att ha samma upplägg som om den hade getts i klassrum, med lektioner på samma dag och tid, men i stället för att ses fysiskt träffas ni i ett digitalt klassrum.

Om du inte vill delta i kursen om den ges på distans, skriv "Ej distans" i meddelandefältet när du bokar kursen. Om du på motsvarande sätt inte vill delta i kursen om den ges i klassrum, t.ex. om du tillhör en riskgrupp för Covid-19, skriv "Ej klassrum" i meddelandefältet när du bokar kursen.

Vänligen skriv bara ej distans/klassrum om du verkligen inte vill/kan delta i kursen om den ges på det sättet. Om du har uppgett ej distans/klassrum i din anmälan, avbokar vi dig automatiskt vid kursstart om kursen ges på det sättet, och vi tar vi inte ut eventuell administrationsavgift.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, utöver grundläggande datorkunskaper.

Mål

Målet med kursen är att du ska få grundläggande kunskaper inom bokföring och redovisning, för att du på så sätt ska kunna sköta den löpande bokföringen i ett mindre företag eller på en ekonomiavdelning.

Innehåll och upplägg

Kursen är indelad i två delar. I den första delen (ca 10 studietimmar) går vi igenom grundläggande begrepp inom bokföring och redovisning. I den andra delen (ca 14 studietimmar) arbetar vi med praktiska övningar i programmet Visma eEkonomi (en molnapplikation).

Innehåll, del 1:
  • Introduktion och grundläggande begrepp
  • BAS-kontoplanen
  • Dubbel bokföring
  • Bokföringslagen
  • Dagbok/verifikatlista
  • Huvudbok
  • Bokslut med balans- och resultaträkningar
Innehåll, del 2:
  • Visma eEkonomi – introduktion och grundläggande övningar
  • Praktiska övningar i Visma eEkonomi: moms, försäljnings/kundreskontra, inköp/leverantörsreskontra, löner/soc.avg./personalskatter, periodavslut
Kursen ges i en lite grupp med max 8 deltagare.

Kursmaterial

Du behöver ta med en egen bärbar dator till kursen. Varje deltagare får tillgång till dubbla utbildningslicenser för Visma eEkonomi, den ena för skarpt arbete i kursen och den andra för egna experiment och övningar.

Ett kurskompendium ingår i kursavgiften och delas ut av kursledaren vid kursstart.

Intyg

Efter avslutad kurs får du ett intyg på att du har gått kursen (vid närvaro om minst 75 %).

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura.

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student vid anmälan (i meddelandefältet) samt välja att betala kursen via faktura.

Olika rabatter kan inte kombineras.

Kursledare

Stefan Fahlander

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
03 okt 2020 - 24 okt 2020
Lö 09:30 - 15:30
Tillfällen
4
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1074999
Pris
4200 kr