Bokföring och redovisning grundkurs

Plats Trollhättan

Bokföringskursen vänder sig till dig som är nybörjare inom bokföring och vill kunna sköta den löpande bokföringen i en enskild firma eller på en ekonomiavdelning. Du får förståelse för BAS-kontoplanen, balans- och resultaträkning.

Boka nu

Bokföringskursen vänder sig till dig som inte har erfarenhet eller är nybörjare inom bokföring och vill kunna sköta bokföringen. Till skillnad från andra bokföringskurser använder vi oss av riktiga kvitton, fakturor mm som underlag och bokför precis som på riktigt. Du får göra riktig bokföring i ett riktigt företag. Först manuellt och sedan lägga in verifikationerna i ett bokföringsprogram som tillhandahålls under kursen.

Mål

Målet är att du efter kursen skall kunna kontera alla vanliga verifikationer i bokföringen. Efter en genomgång av bokföringsprinciperna utifrån en riktig bokföring får du ett företag med riktig bokföring och så hjälps vi åt att bokföra olika typer av förekommande affärshändelser. Genom att använda riktig bokföring istället för uppgifter som är tillrättalagda kommer du lära dig att läsa av kvitton och fakturor, vilket du inte får tillfälle till på vanliga bokföringskurser. Vi använder också riktiga konton från VISMAs kontoplan istället för förenklade kontonummer. Du kommer också att få bokföra och ta ut rapporter i VISMAs bokföringsprogram, som du får tillgång till under kursen. Om du själv har tillgång till annat bokföringsprogram kan du använda det istället om du vill.

En mycket uppskattad och populär kurs så vänta inte för länge med att anmäla dig. Antalet platser är begränsade.

Innehåll

  • Så går bokföring till – praktisk genomgång
  • Så här bokför du verifikationer
  • Så här är kontoplanen uppbyggd
  • Detta behöver du veta om skatter, avgifter och moms
  • Dessa saker om bokföring behöver du känna till
  • Så här bokför du i ett bokföringsprogram
  • Så här rättar du fel i bokföringen
  • Så här tar du ut rapporter från bokföringen?

Litteratur och material

Inför kursen får du ett utbildningsmaterial som bland annat innehåller riktiga verifikationer från ett företag, kontoplan och övriga instruktioner mm. Materialet är helt gratis, vilket gör att du inte behöver köpa någon kurslitteratur. Du får också tillgång till VISMAs bokföringsprogram, via vår utbildningslicens. Vilket är kostnadsfritt under utbildningen.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper är nödvändiga.

Intyg

Intyg utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som varit närvarande minst 75 %.

Referenser från tidigare deltagare
Peter är både en van kursledare och kompetent inom området. Han blandar fakta med olika exempel ur verkligheten med engagemang som gör att alla hänger med. Tar sig dessutom tid för frågor och alternativa sätt att förklara vid behov. Mycket bra!

Verkligen roligt att gå Peters kurser, många egna exempel på vad som hänt i olika relativa cases, bjuder på sig själv, lyhörd så alla får ställa frågor.

Kursledare

Peter Zackariasson

– Mitt intresse för ekonomi föddes på gymnasiet när jag startade mitt första företag. Sedan drev jag företag i olika branscher parallellt med att jag utbildade mig vid Handelshögskolan.

Peter Zackariasson, undervisar i bokföring, aktiekunskap, pensionskunskap och utbildar till diplomerad ekonomiassistent.

Jag började undervisa när jag var 22 år och har fortsatt med det sedan dess. Mina kurser vänder sig till både yrkes- och privatlivet. Bokföring och utbildningen till ekonomiassistent har du nytta av på jobbet. Aktie- och pensionskunskap hjälper dig att få en bättre ekonomi och sätta guldkant på tillvaron när du blir äldre.

Det händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och berättar att de har haft glädje och nytta av kunskaperna de fått på mina utbildningar. Det smittar av sig och gör att jag utmanar mig själv att göra ännu bättre lektioner.

Utbildning kan ingen ta ifrån dig. Du har den med dig under hela livet. Genom att undervisa ger jag tillbaka lite av det jag själv fått genom årens lopp. Jag ser det som en hobby eftersom det är så kul.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Kursperiod
7 okt 2023 - 8 okt 2023
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 7 okt 2023 kl 10:00-16:00
  • sön 8 okt 2023 kl 10:00 - 16:00
Plats
Garvaregatan 15, 46131 TROLLHÄTTAN
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
302186
Pris
3125 kr