Bokföring grund

Plats Karlskrona

En praktisk kurs för dig som behöver grundkunskaper i bokföring.

Boka kursen nu

Du får lära dig hur en modern kontoplan byggs upp och vad bokföringslagen säger, samt hur man arbetar både manuellt och i datamiljö med den löpande bokföringen.

En kombinationskurs där du lär dig löpande bokföring, balans- och resultaträkning, olika företagsformer samt bokslut i enskild firma.

Dessutom behandlas vissa specialområden, bl. a moms och personalutgifter. Du får lära dig att arbeta med baskontoplanen.

Två tillfällen av kursen är praktiska där du lär dig hantera ett mindre företags redovisning i Visma SPCS administrationsprogram. Du lär dig hantera olika typer av affärshändelser, kontoplan och att ta fram uppgifter inför bokslutet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kompl prisinfo

Obs! Kursavgiften inkluderar ej litteratur.

Kursledare

Chris Vogl

Folkuniversitetet är en mötesplats där olika personer med olika kunskaper och bakgrund kan byta ut sina kompetenser och uppfattningar om ett nytt ämne med stöd av en kursledare som i sin tur har nytta av deras intresse och frågor.

Jag är företagsekonom med lång erfarenhet som egen företagare inom rådgivningsbranschen. 1996 började jag hålla i kurser inom ekonomi på olika nivåer. Vid sidan om mitt yrke har jag börjat undervisa i tyska. Jag kommer från Österrike och har varit intresserad av språk under hela mitt liv.
Jag håller kurser i tyska på olika nivåer, Affärstyska, och Tyska för turism.
Dessutom ekonomikurser av olika slag, Företagsekonomi, Starta eget, Aktiekunskap.

Mina kursdeltagare i de tyska kurserna är alla slags människor, från ungdomar som vill förbättra sina kunskaper eller höja sina betyg i skolan, till pensionärer och andra som vill fräscha upp sin tyska, som t.ex. reser mycket i Tyskland eller behöver det i sitt arbete.
De som söker sig till kurser i ekonomi är personer som arbetar i ekonomibranschen och vill förbättra sina kunskaper, förstå företagsekonomi samt utveckla sig själva och leda medarbetare.

I mina kurser i tyska lär man sig ordförrådet, talet, man lär sig skillnader mellan tyska i Tyskland, Österrike och Schweiz, att läsa, tolka och förstå litteratur på tyska, läsa mellan raderna mm.

När vi kommer till ekonomikurserna är det viktigt att ha det roligt med ekonomin och siffrorna oberoende på hur svårt det låter eller är, att titta på vad som är viktigt i ett företag, förstå sambandet i den ekonomiska världen och interdependensen, hantera risker som är av stor nytta för den egna plånboken, vad redovisning är, varför man behöver budget, kalkyler och en plan B mm.

Chris Vogl

Har du frågor?

Kontakta Theresé Gill

therese.gill@folkuniversitetet.se

Tid
14 okt 2022 - 16 dec 2022
Fr 13:00 - 15:15
Tillfällen
10
Studietimmar
30
Kurs-ID
1137004
Pris
3795 kr