Bokföring och redovisning grundkurs Distans Live

Plats Distans

Denna bokföringskurs är för dig som är nybörjare och vill sköta löpande bokföring i en enskild firma eller ekonomiavdelning. Du lär dig BAS-kontoplanen samt balans- och resultaträkning.

Boka nu

Kursen går på distans med livesända online lektioner där du kommunicerar direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet.

Mål

Målet för utbildningen är att du ska få grundkunskaper i löpande bokföring samt redovisning som lämpar sig för såväl manuell bearbetning som databaserade rutiner.

Innehåll

 • Löpande bokföring och verifikationer
 • Bokföring av fakturor
 • Bokföring med eller utan moms
 • Balans- och resultaträkning
 • Skillnader mellan enskild firma och aktiebolag
 • Grundläggande om bokslut
 • Kontering med BASkontoplan
 • Hur nummersätta egna konton?

Arbetssätt

Vi använder oss av riktiga konton från VISMAs kontoplan istället för förenklade kontonummer. Du kommer att få bokföra och ta ut rapporter i VISMAs bokföringsprogram, som du får tillgång till under kursen.  Har du tillgång till annat bokföringsprogram kan du använda det istället om du vill.

Förkunskapskrav

Du behöver inte ha några förkunskaper.

Litteratur och material

Inför kursen får du ett utbildningsmaterial som bland annat innehåller riktiga verifikationer från ett företag, kontoplan och övriga instruktioner mm. Studiematerial ingår i kurspriset. Du får också tillgång till VISMAs bokföringsprogram via vår utbildningslicens, vilket är kostnadsfritt under utbildningen.

Forsatta studier

För dig som önskar fortsätta utöka dina kunskaper har vi kurser i 

 • Bokföring och redovisning fortsättning
 • Diplomerad Ekonomiassistent med löner.

Intyg

Intyg utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som varit närvarande minst 75 %.

Referenser från tidigare deltagare
Peter är både en van kursledare och kompetent inom området. Han blandar fakta med olika exempel ur verkligheten med engagemang som gör att alla hänger med. Tar sig dessutom tid för frågor och alternativa sätt att förklara vid behov. Mycket bra!

Verkligen roligt att gå Peters kurser, många egna exempel på vad som hänt i olika relativa cases, bjuder på sig själv, lyhörd så alla får ställa frågor.

 

Kursledare

Peter Zackariasson

Det händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och berättar att de har haft glädje och nytta av kunskaperna de fått på mina utbildningar. Det smittar av sig och gör att jag utmanar mig själv att göra ännu bättre lektioner

Jag har under många år varit företagare i olika branscher. Jag har då själv tagit hand om HR-frågor, rekrytering och lärt upp mina ekonomiassistenter. Jag har även varit anställd som HR-ansvarig under några år. Detta har gett många praktiska erfarenheter som jag delar med mig av på mina kurser till Diplomerad ekonomiassistent, Diplomerad HR administratör, fördjupningskurser i arbetsrätt mm.

Privat tycker jag om att spara i aktier, det ger lite spänning och över tid brukar det ge en bra avkastning. Efter att ha hållit på med aktier i många år har jag börjat ge grundkurser i ämnet. Aktiekunskap hjälper dig att få en bättre ekonomi och sätta guldkant på tillvaron när du blir äldre.

ChatGPT kom i november 2022. Jag och en god vän skrev snabbt den första boken på svenska i ämnet. Vi har även kurser i hur man kommer igång med ChatGPT. Man fascineras av alla funktioner och tillämpningar som detta lilla sökfönster har.

Utbildning kan ingen ta ifrån dig. Du har den med dig under hela livet. Genom att undervisa ger jag tillbaka lite av det jag själv fått genom årens lopp. Jag ser det som en hobby eftersom det är så kul.

Peter Zackariasson
Jurist, civilekonom, lärarexamen, fastighetsmäklarexamen, IPMA certifierad projektledare, lärarlegitimation i ekonomi och juridik mm.

Jurist, civilekonom, lärarexamen, fastighetsmäklarexamen, IPMA certifierad projektledare, lärarlegitimation i ekonomi och juridik

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Kursperiod
12 okt 2024 - 13 okt 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 12 okt 2024 kl 10:00-16:00
 • sön 13 okt 2024 kl 10:00 - 16:00
Studietimmar
14
Kurs-ID
308877
Pris
3275 kr