Bokföring grundkurs i snabb takt - Distans live

Plats Distans

Grundkursen i snabb takt vänder sig primärt till dig som behöver fräscha upp och befästa dina kunskaper om bokföringens grunder, för att kunna sköta den löpande bokföringen.Kursen ges på distans med livesända lektioner.

Boka kursen nu

Det här är en kurs på distans via Microsoft Teams med livesända online lektioner där du kommunicerar direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet.

Mål

Målet är att du efter kursen är att du ska ha grundläggande kunskaper i bokföring med de gemensamma dragen som finns i samtliga bolagsformer. Vilka begrepp, rapporter och regler som gäller i relation till detta.

Innehåll

 • Ekonomiska begrepp
 • Dubbel bokföring
 • Bokföringslagen
 • BAS-kontoplanen
 • Resultat- och balansräkning
 • Ingående och utgående moms
 • Momsdeklarationer och momsredovisning
 • Bokföring av löner, sociala avgifter och personalskatter
 • Kort om bokslut och deklaration
 • Förkunskapskrav

  Du behöver inga tidigare kunskaper inom bokföring dock är det fördelaktigt om du antingen har grundläggande praktisk erfarenhet av bokföring eller har tidigare läst ekonomi med lite bokföring då kursen är intensiv. Kursen kan även passa dig som har tidigare ekonomikunskaper men vill uppdatera dessa.

  Kursupplägg

  Kursen ges helt på distans via Microsoft Teams där föreläsningar varvas med diskussioner. Undervisningen sker under två heldagar mellan kl. 9 och 17. Kursen ges helt och hållet på distans . Du som deltagare behöver ej själv ha Teams utan får en länk från läraren genom vilken du ansluter dig till lektionen.

  Litteratur och material

  Du får material av kursläraren, vilket ingår i kursavgiften.

  Avgift

  Betalning av kursavgiften hanteras av vår samarbetspartner Collector Bank. Vid anmälan kommer du att få välja mellan de olika betalningsalternativ som erbjuds.

  Intyg

  Intyg utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som varit närvarande minst 75% av tiden och förutsatt att hela avgiften är betald.

  Kursledare

  Jonas Tottie-Håkansson

  Jonas Tottie-Håkansson är civilekonom, utbildad på Stockholms Universitet och föreläser på flera olika ekonomikurser och längre utbildningar. Han har lång erfarenhet av vuxenutbildning och har tidigare undervisat inom ekonomi, juridik och matematik på olika komvux i Stockholm. Jonas driver sedan 1994 även flera företag och arbetar som konsult inom ekonomi.

  Jonas Tottie-Håkansson

  Har du frågor?

  Kontakta Kundtjänst i Stockholm

  direkt@folkuniversitetet.se

  Tid
  23 apr 2022 - 24 apr 2022
  Lö 09:00 - 17:00
  Sö 09:00 - 17:00
  Tillfällen
  2
  Studietimmar
  16
  Kurs-ID
  1118847
  Pris
  4275 kr