Bokföring grundkurs Distans

Plats Distans

Vill du kunna sköta bokföringen i ditt företag på egen hand? Då är detta en distanskurs för dig! Under kursen får du grundläggande kunskaper i bokföring och redovisning. Kursen är helt webbaserad via en interaktiv plattform.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, utöver grundläggande datorkunskaper.

Mål

Målet med kursen är att du ska få de grundläggande kunskaper inom bokföring och redovisning som behövs för att du ska kunna sköta den löpande bokföringen i ett mindre företag, förening eller liknande.

Innehåll

Vi går igenom grundläggande begrepp inom bokföring och redovisning och arbetar med praktiska övningar i programmet Visma eEkonomi (en molnapplikation).

Kursen innehåller följande moment:

  • Introduktion och grundläggande begrepp
  • BAS-kontoplanen
  • Dubbel bokföring
  • Bokföringslagen
  • Dagbok, verifikatlista, huvudbok
  • Bokslut med balans- och resultaträkningar
  • Visma eEkonomi – introduktion och grundläggande övningar
  • Praktiska övningar i Visma: Moms, försäljning- och kundreskontra, inköp- och leverantörsreskontra, löner med arbetsgivaravgifter och personalskatter

Om Visma eEkonomi

Kursen handlar om att lära sig bokföring/redovisning. Som verktyg används bokföringsprogrammet Visma eEkonomi. Att lära sig just detta program är dock inte syftet med kursen, men däremot en positiv bieffekt. Om man kan bokföring och ett visst bokföringsprogram kan man ganska enkelt konvertera även till andra bokföringsprogram.

Visma eEkonomi är ett av Sveriges vanligaste bokföringsprogram.

Upplägg

Kursen ges helt på distans via Zoom. Du behöver inte själv ha ett Zoom-konto eller en app, utan du får en länk från läraren och kan enkelt ansluta online.

Kursen är uppdelad i fyra delar som behandlas under fyra veckors tid. Varje del startas en lördag med gemensam genomgång mellan 09:30 och 12:00. Under genomgången får du arbetsuppgifter som du sedan arbetar med i egen takt under den kommande veckan fram t.o.m. fredag.

Under hela kursen har du tillgång till individuell hjälp från läraren per telefon och/eller mail vardagar mellan 09:00 och 15:00.

Kursen ges i en liten grupp med max 8 deltagare.

Kursmaterial

Du behöver själv ha tillgång till en dator med bra internetuppkoppling samt fungerande webbkamera och mikrofon/headset.

Varje deltagare får tillgång till en utbildningslicens för molnapplikationen Visma eEkonomi.

Kurskompendium, samt allt övrigt kursmaterial, ingår i kursavgiften och distribueras i form av pdf-dokument.

Intyg

Efter avslutad kurs får du ett intyg på att du har gått kursen (vid närvaro om minst 75 %).

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura.

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student vid anmälan (i meddelandefältet) samt välja att betala kursen via faktura.

Olika rabatter kan inte kombineras.

Kursledare

Stefan Fahlander

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
03 jul 2021 - 24 jul 2021
Lö 09:30 - 12:00
Tillfällen
4
Studietimmar
24
Kurs-ID
1102685
Pris
4200 kr