Bokföring och redovisning fortsättning Distans Live

Plats Distans

Bokföringskursen vänder sig till dig som har begränsad erfarenhet av bokföring eller gått grundkurs inom bokföring och vill kunna sköta bokföringen självständigt. Till skillnad från andra bokföringskurser använder vi oss av riktiga kvitton, fakturor mm som underlag och bokför precis som på riktigt.

Boka nu

Vissa övningar är av praktiska skäl tillrättalagda t ex bokslutsövningar.

Mål

Målet är att du efter kursen skall kunna kontera alla verifikationer i bokföringen och ta ut olika rapporter samt analysera dessa samt ha en förståelse för hur bokföring, bokslut och årsredovisning hänger ihop. Vi kommer i stor utsträckning utgå utifrån en riktig bokföring och så hjälps vi åt att bokföra olika typer av förekommande affärshändelser, upprätta enkla bokslut och analysera dessa. Vi använder också riktiga konton från VISMAs kontoplan istället för förenklade kontonummer och kommer också anpassa kontoplanen där det är befogat. Du kommer också att få bokföra och ta ut rapporter i VISMAs bokföringsprogram, som du får tillgång till under kursen. Om du själv har tillgång till annat bokföringsprogram kan du använda det istället om du vill. 

En mycket uppskattad och populär kurs så vänta inte för länge med att anmäla dig. Antalet platser är begränsade.

Innehåll

 • Bokföring av kreditfakturor, återbokningar mm
 • Ingående och utgående balans
 • Så här anpassar du kontoplanen
 • Arbetsgivardeklaration och momsdeklaration
 • Regler för skatter, avgifter och moms
 • Speciella bokföringssituationer
 • Förberedelse för bokslut
 • Bokslutsarbetet
 • Resultat- och balansrapport
 • Från kvitton till årsredovisning

 

Litteratur och material

Inför kursen får du ett utbildningsmaterial som bland annat innehåller riktiga verifikationer från ett företag, kontoplan och övriga instruktioner mm. Materialet är helt gratis, vilket gör att du inte behöver köpa någon kurslitteratur. Du får också tillgång till VISMAs bokföringsprogram, via vår utbildningslicens. Även det gratis för din del.

Kurslitteratur meddelas i kallelsen, kurslitteraturen ingår inte i kurspriset.

 

Kursledare

Peter Zackariasson

Det händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och berättar att de har haft glädje och nytta av kunskaperna de fått på mina utbildningar. Det smittar av sig och gör att jag utmanar mig själv att göra ännu bättre lektioner

Jag har under många år varit företagare i olika branscher. Jag har då själv tagit hand om HR-frågor, rekrytering och lärt upp mina ekonomiassistenter. Jag har även varit anställd som HR-ansvarig under några år. Detta har gett många praktiska erfarenheter som jag delar med mig av på mina kurser till Diplomerad ekonomiassistent, Diplomerad HR administratör, fördjupningskurser i arbetsrätt mm.

Privat tycker jag om att spara i aktier, det ger lite spänning och över tid brukar det ge en bra avkastning. Efter att ha hållit på med aktier i många år har jag börjat ge grundkurser i ämnet. Aktiekunskap hjälper dig att få en bättre ekonomi och sätta guldkant på tillvaron när du blir äldre.

ChatGPT kom i november 2022. Jag och en god vän skrev snabbt den första boken på svenska i ämnet. Vi har även kurser i hur man kommer igång med ChatGPT. Man fascineras av alla funktioner och tillämpningar som detta lilla sökfönster har.

Utbildning kan ingen ta ifrån dig. Du har den med dig under hela livet. Genom att undervisa ger jag tillbaka lite av det jag själv fått genom årens lopp. Jag ser det som en hobby eftersom det är så kul.

Peter Zackariasson
Jurist, civilekonom, lärarexamen, fastighetsmäklarexamen, IPMA certifierad projektledare, lärarlegitimation i ekonomi och juridik mm.

Jurist, civilekonom, lärarexamen, fastighetsmäklarexamen, IPMA certifierad projektledare, lärarlegitimation i ekonomi och juridik

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Kursperiod
6 apr 2024 - 14 apr 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 6 apr 2024 kl 10:00-16:00
 • sön 14 apr 2024 kl 10:00 - 16:00
Studietimmar
14
Kurs-ID
306441
Pris
3125 kr