Trygga din ekonomiska framtid

Plats Uppsala

Öka ditt finansiella självförtroende! På den här grundläggande föreläsningen i privatekonomi får du en kvalificerad genomgång av olika sparformer och av de olika delarna i pensionssystemet.

Boka kursen nu

Med anledning av Corona

Utgångspunkten är att den här föreläsningen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, eller under kursens gång, kan den dock eventuellt komma att ställas in.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Mål

Målet med föreläsningen är att öka ditt finansiella självförtroende och ge dig insikter som på sikt kan leda till att du fattar bättre beslut om din privatekonomi och din pension.

Innehåll

  • Sparande: olika sparformer, miljonärskalkylatorn, risk kontra avkastning, vad är en fond?, olika fondtyper, så fungerar aktiemarknaden, att vara aktieägare
  • Pension: pensionspyramiden, den allmänna pensionen, premiepension, tjänstepension

Bakgrund

Majoriteten av svenska medborgare kan inte räkna ut hur deras lån skulle påverkas om räntan ökar med 1 procentenhet. De känner inte till hur pensionssystemet är uppbyggt eller hur olika sparformer fungerar. Finansinspektionen har genomfört ett antal undersökningar som alla visar på samma sak - kunskaperna i privatekonomi behöver stärkas, oavsett kön, ålder, inkomst eller akademisk utbildning.

Föreläsningen Trygga din ekonomiska framtid görs på uppdrag av Finansinspektionen och Pensionsmyndigheten. Den är en del i ett stort folkbildningsprojekt som genomförs över hela landet sedan 2012.

Kursledare

Björn Engsten

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
01 mar 2022 - 01 mar 2022
Ti 18:00 - 21:00
Tillfällen
1
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
1119639
Pris
375 kr