Lär dig mer om pensionssparande

Plats Nyköping

Hur får jag bättre koll på min framtida pension? Ägna en stimulerande lördag i Nyköping för att förbättra den. Folkuniversitetet guidar dig genom pensionssystemet och ger lättförstådda placeringstips för val av pensionsfonder.

Boka kursen nu

Vem kan gå?

Kursen vänder sig till dig som vill få kunskap om och bättre planera inför din pension. Vi håller oss på en lättfattlig nivå, så att alla får glädje av kursen. Bäst nytta får du om du har lite längre till pension, men även den som redan har börjat plocka ut den, kan få värdefulla råd.

Mål

Målet är att öka kunskapen om pensionssystemet och pensionsplanering samt regler och de möjligheter du har för att öka den. Du kommer förstå de olika pensionsbegreppen och ha ett klarare och mer välgrundat beslutsunderlag när du skrider till verket i dina val.

Kursinnehåll

  • Allmän pension, Premiepension och Tjänstepension
  • Eget pensionssparande och pensionsplanering
  • Beskattning
  • Val av fonder
  • Källor till ytterligare information och pensionsprognoser

Kursupplägg

Kursen går på en lördag.Totalt 6 studietimmar. Max 10 deltagare. Teoretiska kunskaper blandas med praktiska exempel och övningar.

Litteratur/Material

Allt kursmaterial kommer delas ut på plats och ingå i kursavgiften.

Om kursledare

Kursledare är Hans Jungmarker. Han sitter med i ledningsgruppen för den ideella föreningen Aktiespararna i Södertälje. Han är själv pensionär sedan några år tillbaka efter sitt yrkesliv som placeringsrådgivare på bank. Utöver att hålla kurs om pensionsplanering har han även hållit i aktiekurser.

Kursledare

Hans Jungmarker

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
08 okt 2022 - 08 okt 2022
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1138441
Pris
1175 kr