Trygga din ekonomiska framtid

Plats Linköping

Öka ditt finansiella självförtroende! På den här grundläggande föreläsningen i privatekonomi får du en kvalificerad genomgång av olika sparformer och av de olika delarna i pensionssystemet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Mål

Målet med föreläsningen är att öka ditt finansiella självförtroende och ge dig insikter som på sikt kan leda till att du fattar bättre beslut om din privatekonomi och din pension.

Innehåll

  • Sparande: olika sparformer, miljonärskalkylatorn, risk kontra avkastning, vad är en fond?, olika fondtyper, så fungerar aktiemarknaden, att vara aktieägare
  • Pension: pensionspyramiden, den allmänna pensionen, premiepension, tjänstepension

Bakgrund

Majoriteten av svenska medborgare kan inte räkna ut hur deras lån skulle påverkas om räntan ökar med 1 procent. De känner inte till hur pensionssystemet är uppbyggt eller hur olika sparformer fungerar. Finansinspektionen har genomfört ett antal undersökningar som alla visar på samma sak - kunskaperna i privatekonomi behöver stärkas, oavsett kön, ålder, inkomst eller akademisk utbildning.

Föreläsningen Trygga din ekonomiska framtid görs på uppdrag av Finansinspektionen och Pensionsmyndigheten. Den är en del i ett stort folkbildningsprojekt som genomförs över hela landet sedan 2012.

Kristoffer Lindblom

Civilingenjörsstudent, halvspanjor och stolt östgöte.

Från utbildningen industriell ekonomi vid Linköpings Universitet hörde jag talas om aktier för första gången och blev sedan snabbt medlem i Unga Aktiesparare, för vilka jag hållit flertalet aktieutbildningar samt inom andra privatekonomiska ämnen. På universitetet har jag även undervisat som lektionsassistent inom ekonomi samt nyligen påbörjat en master inom finansiell matematik.

Kristoffer Lindblom

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
17 nov 2020 - 17 nov 2020
Ti 17:30 - 20:00
Tillfällen
1
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 Linköping
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
1078466
Pris
200 kr