Fondkundskap: Spara i fonder, prova på (gratis föreläsning)

Plats Göteborg

Nu är det viktigare än någonsin med kunskap om ditt sparande. När börsen går ner har du stora möjligheter och skillnaderna i avkastning mellan de bästa och de sämsta fonderna kan vara enorma. Därför folkbildar vi i fondkunskap.

Mål

Denna föreläsning har som syfte att ge dig en inblick i vad som kommer att ingå i grundkursen och fortsättningskursen. Du får här en möjlighet att göra en bedömning vilken kurs som passar dig bäst. Denna unika möjlighet gör att du får ut mesta möjliga av kursavgiften. 

Målgrupp

Föreläsningen riktar sig till dig som vill lära dig mer om fonder och hur du kan spara för att trygga din ekonomiska framtid. Inga förkunskaper krävs.

Innehåll

Vi går igenom vad grundkursen samt fortsättningskursen innehåller. Du kommer också att få veta 10 saker som du måste känna till då du sparar i fonder. 

Alla deltagare är välkomna med frågor!

Litteratur och material

Kursledarens eget material.

 

Länk till våra kurser i fondkunskap.

Kursledare

Stefan Berg

Alla, verkligen alla, kan bli framgångsrika med sitt sparande!

Jag heter Stefan Berg och är väldigt intresserad av värdepapper och i synnerhet fonder. Jag har i 35 år arbetat med att hjälpa företag och privatpersoner att tjäna pengar på pengar. Jag har arbetat på S/E/B, Investment AB Latour, Swedbank och ODIN Fonder. År 2007 startade jag ODIN Fonders kontor i Göteborg och jobbade där fram till 2020. Min ambition nu är att föra ut mina erfarenheter till människor som känner att de bör ta tag i sitt sparande. Kanske har du inte kommit igång än med sparandet eller så är du inte helt nöjd med de resultat som du hittills uppnått.   

Efter att ha haft 100-tals kundträffar via Aktiespararna, Privata Affärer, företagarföreningar med flera så upplever jag att jag hittat ett sätt att utbilda på som är avslappnat och kul. Det får inte bli för stelt och allvarligt. Vi skall ha kul tillsammans! Vi kommer huvudsakligen att prata om fonder men självklart kommer vi även att inkludera aktier.

Mitt mål med denna kurs är att hjälpa er kursdeltagare att nå era framtida mål med ert sparande. Det skulle glädja mig, då vet jag att jag gjort skillnad. Pengars främsta fördel är att de ger frihet.  

”Ränta på ränta – världens åttonde underverk” enligt Albert Einstein.     

Jag ser fram emot att träffa er!

Stefan Berg är lärare i ekonomi på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
17 okt 2024 - 17 okt 2024
Torsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tor 17 okt 2024 kl 18:00-19:30
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
309494
Pris
0 kr