Fondkunskap: Spara i fonder - månadsträffar - vart är börsen på väg?

Plats Göteborg

Vill du hålla dig uppdaterad om läget på fondmarknaden? Få hjälp att minska risker, förutspå trender och säkra dina placeringar? Vi ses en gång i månaden för att hänga med i utvecklingen och skapa en tryggare ekonomisk framtid.

Boka reservplats

- Alla, verkligen alla, kan bli framgångsrika med sitt sparande!

Det säger kursledaren Stefan Berg, som har arbetat på SEB, Investment AB Latour, Swedbank, ODIN Fonder, Aktiespararna och Privata affärer. Han brinner nu för att föra ut sina erfarenheter till dig som känner att du vill ta tag i ditt sparande. Skillnaderna i avkastning mellan de bästa och de sämsta fonderna är enorma.  Vi ses en gång i månaden för att följa med i den ekonomiska utvecklingen i Sverige och globalt och därigenom skapa förutsättningar för framgångsrikt sparande.

Målgrupp

Denna kurs riktar sig till dig som redan gått någon kurs i fondsparande. Om du från annat håll har kännedom om olika typer av fonder samt hur man hittar fondinformation på olika handelsplattformar samt hos Morningstar, går det också utmärkt att ansluta till denna kurs.

Mål

Målet med kursen är att ge dig en uppdaterad bild av läget på den ekonomiska marknaden och om framtida möjligheter och hot. Efter kursen kommer du att ha en god insikt om marknaden och större möjligheter att bli framgångsrik med ditt sparande!

Innehåll och arbetssätt

Vi träffas en gång i månaden och varje träff tar vi upp följande:

 • Uppdatering kring den senaste marknadsutvecklingen.
 • Vart är den ekonomiska utvecklingen på väg på kort och lång sikt?
 • Har nya megatrender skapats?
 • Vilka branscher spås bli vinnare eller förlorare?
 • Förväntad ekonomisk utveckling i länder/regioner.
 • Analys av inköpschefsindex, Konjunkturbarometern och Investeringsklockan.
 • Sammanfattning av senaste rapporten från Internationella valutafonden (IMF).
 • Övriga aktuella händelser.

Vid varje kurstillfälle finns tillfälle att lyfta de frågor som kan uppstå.

Litteratur och material

Lärarens eget material som ingår i kursavgiften.

Kursledare

Stefan Berg

Alla, verkligen alla, kan bli framgångsrika med sitt sparande!

Jag heter Stefan Berg och är väldigt intresserad av värdepapper och i synnerhet fonder. Jag har i 35 år arbetat med att hjälpa företag och privatpersoner att tjäna pengar på pengar. Jag har arbetat på S/E/B, Investment AB Latour, Swedbank och ODIN Fonder. År 2007 startade jag ODIN Fonders kontor i Göteborg och jobbade där fram till 2020. Min ambition nu är att föra ut mina erfarenheter till människor som känner att de bör ta tag i sitt sparande. Kanske har du inte kommit igång än med sparandet eller så är du inte helt nöjd med de resultat som du hittills uppnått.   

Efter att ha haft 100-tals kundträffar via Aktiespararna, Privata Affärer, företagarföreningar med flera så upplever jag att jag hittat ett sätt att utbilda på som är avslappnat och kul. Det får inte bli för stelt och allvarligt. Vi skall ha kul tillsammans! Vi kommer huvudsakligen att prata om fonder men självklart kommer vi även att inkludera aktier.

Mitt mål med denna kurs är att hjälpa er kursdeltagare att nå era framtida mål med ert sparande. Det skulle glädja mig, då vet jag att jag gjort skillnad. Pengars främsta fördel är att de ger frihet.  

”Ränta på ränta – världens åttonde underverk” enligt Albert Einstein.     

Jag ser fram emot att träffa er!

Stefan Berg är lärare i ekonomi på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
9 sep 2024 - 2 dec 2024
Måndag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 9 sep 2024 kl 18:00-20:30
 • mån 7 okt 2024 kl 18:00 - 20:30
 • mån 4 nov 2024 kl 18:00 - 20:30
 • mån 2 dec 2024 kl 18:00 - 20:30
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
309490
Pris
1975 kr