Spara framgångsrikt i Fonder - Steg 1

Plats Borås

Trygga din ekonomiska framtid och få möjlighet till ett rikare liv! Med kunskap om fonder och fondmarknaden får du möjligheter att uppnå en större ekonomisk frihet.

Boka nu

Alla, verkligen alla, kan bli framgångsrika med sitt sparande!
Orden är kursledaren Stefan Bergs. Han har arbetat på SEB, Investment AB Latour, Swedbank, varit med och startat upp ODIN Fonder och arbetat för bland annat Aktiespararna och Privata affärer. Han brinner nu för att föra ut sina erfarenheter till dig som känner att du vill ta tag i ditt sparande.

Stefan vill vara med och ändra på att många i dagens Sverige får en dramatiskt försämrad ekonomi då de slutar arbeta. Det behöver inte vara så - små summor kan bli rejält stora om man börjar sparandet i tid. Allt sparande som görs är bra! Nästan samtliga vuxna i Sverige äger fonder i någon form. Tyvärr är det många som saknar en grundkunskap kring fondsparande. Skillnaderna i avkastning mellan de bästa och de sämsta fonderna är enorma. Med en workshop i fondsparande har du fått förutsättningar att lyckas väl med ditt sparande.

Målgrupp
Workshopen riktar sig till dig som vill lära dig mer om fondmarknadens möjligheter. Inga förkunskaper krävs.

Mål
Målet med workshopen är att ge dig grundläggande kunskap om fonder och hur fondmarknaden fungerar. Efter workshopen har du fått lära dig om förvaltare, trender, risker och viktiga nyckeltal för att kunna avgöra vad du ska satsa på.

Innehåll 
Under dagen går vi igenom:

•    Därför bör man spara!
•    Ränta-på-ränta-effekten.
•    Lite fakta kring svenska folkets fondsparande.
•    Vad är en fond?
•    Vilka olika typer av fonder finns?
•    Olika risker i fondprodukterna.
•    Sambandet mellan avkastning och risk. 
•    Hur viktig är förvaltaren?
•    Investmentbolagens fördelar.
•    Hur man väljer ut bra fonder.
•    Olika sätt att fondspara på.
•    Branscher, länder och regioner som spås få bäst tillväxt framöver. 
•    Förslag på fonder utifrån vilken risk man vill ha samt hur länge man tänker spara. 

Material
Lärarens eget material som ingår i kursavgiften.

Kursledare

Stefan Berg

Alla, verkligen alla, kan bli framgångsrika med sitt sparande!

Jag heter Stefan Berg och är väldigt intresserad av värdepapper och i synnerhet fonder. Jag har i 35 år arbetat med att hjälpa företag och privatpersoner att tjäna pengar på pengar. Jag har arbetat på S/E/B, Investment AB Latour, Swedbank och ODIN Fonder. År 2007 startade jag ODIN Fonders kontor i Göteborg och jobbade där fram till 2020. Min ambition nu är att föra ut mina erfarenheter till människor som känner att de bör ta tag i sitt sparande. Kanske har du inte kommit igång än med sparandet eller så är du inte helt nöjd med de resultat som du hittills uppnått.   

Efter att ha haft 100-tals kundträffar via Aktiespararna, Privata Affärer, företagarföreningar med flera så upplever jag att jag hittat ett sätt att utbilda på som är avslappnat och kul. Det får inte bli för stelt och allvarligt. Vi skall ha kul tillsammans! Vi kommer huvudsakligen att prata om fonder men självklart kommer vi även att inkludera aktier.

Mitt mål med denna kurs är att hjälpa er kursdeltagare att nå era framtida mål med ert sparande. Det skulle glädja mig, då vet jag att jag gjort skillnad. Pengars främsta fördel är att de ger frihet.  

”Ränta på ränta – världens åttonde underverk” enligt Albert Einstein.     

Jag ser fram emot att träffa er!

Stefan Berg är lärare i ekonomi på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Borås

info.boras@folkuniversitetet.se

Kursperiod
26 okt 2024 - 26 okt 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 26 okt 2024 kl 10:00-15:00
Plats
Alingsåsvägen 6, 50435 BORÅS
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
309462
Pris
695 kr