Trygga din ekonomiska framtid

Plats Göteborg

En föreläsning i privatekonomi. Du får en kvalificerad genomgång av olika sparformer, såsom aktier och fonder, samt en genomgång av de olika delarna i pensionssystemet.

Boka kursen nu

Föreläsningen görs på uppdrag av Finansinspektionen och Pensionsmyndigheten och är en del i ett stort folkbildningsprojekt som genomförs över hela landet med start 2012.

Majoriteten av svenska medborgare kan inte räkna ut hur deras lån skulle påverkas om räntan ökar med 1 procent. De känner inte till hur pensionssystemet är uppbyggt eller hur olika sparformer fungerar. De senaste två åren har Finansinspektionen genomfört ett antal undersökningar som alla visar på samma sak; kunskaperna i privatekonomi behöver stärkas, oavsett kön, ålder, inkomst eller akademisk utbildning.

Uppdraget till Folkuniversitetet innebär att vi inte enbart ska utbilda i ekonomi, utan även inspirera och engagera kursdeltagarna till att ta aktiva privatekonomiska beslut. Sedan hösten 2011 utbildar vi ett stort antal informatörer över hela landet och genomför både öppna föreläsningar på Folkuniversitetet och föreläsningar på arbetsplatser.

Mål
Målet med föreläsningen är att öka ditt finansiella självförtroende och ge dig insikter som på sikt kan leda till att du fattar bättre beslut om din privatekonomi och din pension.

Innehåll

 • Olika sparformer
 • Miljonärskalkylatorn
 • Risk kontra avkastning
 • Vad är en fond
 • Olika fondtyper
 • Så fungerar aktiemarknaden
 • Att vara aktieägare
 • Pensionspyramiden
 • Den allmänna pensionen
 • Premiepensionen
 • Tjänstepensionen

Välkommen till en givande föreläsning!

Kursledare

Peter Zackariasson

– Mitt intresse för ekonomi föddes på gymnasiet när jag startade mitt första företag. Sedan drev jag företag i olika branscher parallellt med att jag utbildade mig vid Handelshögskolan.

Peter Zackariasson, undervisar i bokföring, aktiekunskap, pensionskunskap och utbildar till diplomerad ekonomiassistent.

Jag började undervisa när jag var 22 år och har fortsatt med det sedan dess. Mina kurser vänder sig till både yrkes- och privatlivet. Bokföring och utbildningen till ekonomiassistent har du nytta av på jobbet. Aktie- och pensionskunskap hjälper dig att få en bättre ekonomi och sätta guldkant på tillvaron när du blir äldre.

Det händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och berättar att de har haft glädje och nytta av kunskaperna de fått på mina utbildningar. Det smittar av sig och gör att jag utmanar mig själv att göra ännu bättre lektioner.

Utbildning kan ingen ta ifrån dig. Du har den med dig under hela livet. Genom att undervisa ger jag tillbaka lite av det jag själv fått genom årens lopp. Jag ser det som en hobby eftersom det är så kul.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
14 dec 2021 - 14 dec 2021
Ti 18:00 - 21:15
Tillfällen
1
Studietimmar
4
Kurs-ID
1100711
Pris
375 kr