Maximera din pension Distans Live

Plats Distans

Funderar du på din framtida pension och vill veta hur reglerna fungerar? Valen är många som ska göras för att du ska få ut så mycket som möjligt av din framtida pensionering. Kursen hålls i det digitala klassrummet.

Boka kursen nu
Kursen går på distans med livesända online lektioner där du kommunicerar direkt med din lärare och dina kurskamrater precis som i klassrummet. Du deltar i kursen på angiven dag och tid. I god tid innan kursstarten kommer du få instruktioner om hur du går tillväga för att koppla upp dig och ansluta till din lektion. Kursen kräver tillgång till dator med kamera, hörlurar med mikrofon samt internetuppkoppling

Målgrupp
För dig som vill få kunskap om och vill kunna planera inför din framtida pensionering.

Mål
Målet är att öka kunskapen om pensionssystemet, pensionsplanering samt regler och möjligheter kring pensionering. Du ska få ett bra beslutsunderlag inför de olika val som behöver göras för att få ut så mycket som möjligt av din pensionering. Vi går också igenom regler och möjligheter om man vill arbeta efter 65.

Innehåll:

  • Pensionssystemet med allmän pension
  • Tjänstepension, uttag
  • Termer och begrepp, mer att tänka på
  • Pensionsplanering och sparande
  • Att arbeta efter 65
  • Beskattning vid pension och arbete, påverkan på bidrag
  • Källor till ytterligare information och pensionsprognoser

Arbetssätt
Teoretiska kunskaper blandas med praktiska exempel och övningar.

Litteratur & material
Lärarens eget material som ingår i avgiften.

Kursledare

Peter Zackariasson

– Mitt intresse för ekonomi föddes på gymnasiet när jag startade mitt första företag. Sedan drev jag företag i olika branscher parallellt med att jag utbildade mig vid Handelshögskolan.

Peter Zackariasson, undervisar i bokföring, aktiekunskap, pensionskunskap och utbildar till diplomerad ekonomiassistent.

Jag började undervisa när jag var 22 år och har fortsatt med det sedan dess. Mina kurser vänder sig till både yrkes- och privatlivet. Bokföring och utbildningen till ekonomiassistent har du nytta av på jobbet. Aktie- och pensionskunskap hjälper dig att få en bättre ekonomi och sätta guldkant på tillvaron när du blir äldre.

Det händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och berättar att de har haft glädje och nytta av kunskaperna de fått på mina utbildningar. Det smittar av sig och gör att jag utmanar mig själv att göra ännu bättre lektioner.

Utbildning kan ingen ta ifrån dig. Du har den med dig under hela livet. Genom att undervisa ger jag tillbaka lite av det jag själv fått genom årens lopp. Jag ser det som en hobby eftersom det är så kul.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Tid
13 mar 2022 - 13 mar 2022
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
1
Studietimmar
8
Kurs-ID
1114611
Pris
1125 kr