Aktiekunskap för kvinnor, Västerås

Plats Västerås

Här får du som kvinna lära dig hur aktiemarknaden fungerar och vad som styr aktiekurser, fonder, värdering och hur du praktiskt köper och säljer.

Boka kursen nu
En möjlighet att tillsammans med andra kvinnor lära sig om aktiekunskap och fortsätta genom att tillsammans starta en aktieklubb efter avslutad kurs.

Bra att veta om kursen

Denna kurs genomförs vid två tillfällen i Folkuniversitetets lokal i Västerås och resterande via Teams. Din kursledare genomför lektionerna via Teams men vid de fysiska tillfällena finns Folkuniversitetets personal på plats.

Förkunskaper

En kurs för dig som har intresse och vill spara i aktier eller fonder. Inga förkunskaper krävs.

Mål

Målet med kursen är att du ska få den kunskap som krävs för att bedriva ett långsiktigt, regelbundet och lönsamt sparande i aktier och fonder. Efter kursen har du som deltar också fått kunskap om hur ni tillsammans kan utveckla kunskaperna och bedriva en aktieklubb.

Kursinnehåll

Aktiekunskap
- sparande, aktietyper, komma igång, börser, handelsplatser, skapa portfölj
Fondkunskap
- fondhandel och fondtyper
Fundamental analys
- ekonomisk rapportering
Teknisk analys
- Trender, analyser, tidsformat
Strategier och psykologi
- investeringsstrategi, olika former av aktiehandel, psykologiska fällor
Aktieinspiration
- Intressanta aktier, aktieportfölj
Att sätta upp en aktieklubb

Kursupplägg

Vid två tillfällen genomförs kursen i Folkuniversitetets lokaler. Vid dessa tillfällen får du en möjlighet att skapa kontakt med dina kurskamrater.
Kursen hålls 5 tillfällen via distans/online. Du deltar i kursen på angiven dag och tid. I god tid innan kursstarten kommer du få instruktioner om hur du går tillväga för att koppla upp dig och ansluta till dina distanslektioner. Kursen kräver tillgång till dator med kamera, hörlurar med mikrofon samt internetuppkoppling.

Kursledare

Christina Engelen
"En halvtokig aktienörd med stort hjärta som har aktiehandel som sin största hobby. Jag har hållit på med aktier i 19 år nu, men det har inte alltid varit så enkelt...
Jag ville redan testa aktiehandel vid 18 års ålder men avråddes av den bankman jag träffade då. Det var farligt och bara något som männen gör. Sparkonto, eller på sin höjd en fond, passade för oss kvinnor. När jag var 30 år så vågade jag till slut att testa att köpa min första aktie. Därefter har intresset växt för varje år, och fastän jag också fått lära mig en hel del genom många typiska misstag, så har intresset aldrig försvunnit. För mig är det en sann inspiration att lära andra kvinnor det jag kan och kanske blir då deras väg till kunskap mindre krokig än min egen."

Har du frågor?

Kontakta Katarina Andersson

katarina.a@folkuniversitetet.se

Tid
08 feb 2021
Må 18:00 - 20:15
Tillfällen
7
Plats
Smedjegatan 9-11, 72213 Västerås
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
1089671
Pris
995 kr