Aktiekunskap grundkurs

Plats Motala

Det här är en nybörjarkurs där du får handledning i hur du själv startar upp din egna aktieportfölj. Lär dig om aktier med Folkuniversitetet i Motala.

Boka kursen nu

Det krävs inte att man investerar några större summor för att starta upp. Du lär dig hur aktiemarknaden fungerar och vad som styr kurserna. Vi pratar också om hur aktier värderas och hur du praktiskt kan gå tillväga för att köpa och sälja. Efter kursens slut har du om du vill, en egen nystartad aktieportfölj!

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare och vill börja spara i aktier. Inga förkunskaper krävs.

Mål

Målet med kursen är att ge dig den praktiska kunskap som krävs för att bedriva ett långsiktigt, regelbundet och lönsamt sparande i aktier och fonder. Om du vill har du möjlighet att under kursen starta en egen portfölj.

Innehåll

  • Vad aktier och fonder är och skillnader på dessa
  • Aktiesparandets möjligheter och risker
  • Portföljtänkande
  • Köpa, äga och sälja aktier
  • Kostnader som är förenade med aktieinvesteringar
  • Hur du begränsar riskerna
  • Några av de största investeringsprofilerna och vad du kan lära av dem.

Undervisningsform

I kursen varvas teori och gemensamma genomgångar. Läraren är lyhörd för deltagarnas egna frågor. Allt material är onlinebaserat och du kommer ha tillgång till detta hemifrån. Det är fördelaktigt om du har med dig bärbar dator eller ”padda” till föreläsningarna, då vissa verktyg kommer att användas.

Välkommen till en inspirerande kurs där ledaren guidar dig genom sina egna misstag och framgångar!

Kursledare

Kristina Boström

Kristina Boström har under hela sitt liv varit intresserad av hälsa och att hjälpa andra att må bra. Hon har en magisterexamen i kognitiv neurovetenskap och positiv psykologi, motsvarande en kandidat i familje- och föräldraskapspsykologi och hon har också läst både retorik och salutogent ledarskap.

‒ Alla dessa områden hjälper mig på den inslagna vägen: att hjälpa dig att må bättre i ditt liv!

‒ Jag brukar säga att varje individ är i sin unika situation och behöver därför en unik väg framåt. Det uppnås genom reflektion och ett coachande förhållningssätt. Alla kurser och workshops jag håller innehåller därför stora delar reflektion, diskussion och egna uppgifter. Där blandar jag fakta, med reflektion och uppnår därmed ett fördjupat lärande. Även kortare föreläsningar kan designas på ett sätt som skapar reflektion och du får alltid med dig någonting att testa hemma, om du vill.  

‒ Mitt mål är att skapa förändring, eller i minsta fallet så ett frö som kan växa till förändring med tid. Detta förhållningssätt och metod brukar vara väl uppskattat av deltagarna på mina events. 

Till Kristinas hemsida

kristina.bostrom@njutamera.se

 Karin Boström, lärare Folkuniversitetet Linköping.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
21 sep 2021 - 12 okt 2021
Ti 17:15 - 18:45
Tillfällen
4
Plats
Sjögatan 14, 59130 Motala
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1099528
Pris
1300 kr