Aktiekunskap grundkurs

Plats Kungsbacka

Du lär dig hur aktiemarknaden fungerar i stora drag och vad som styr aktiekurserna, hur aktier värderas samt hur du praktiskt kan gå tillväga för att köpa och sälja.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som ska börja spara i aktier eller till dig som redan sparar i aktier eller fonder. Inga förkunskaper behövs.

Mål

Målet med dagen är att ge dig grundläggande kunskap om att hur man kan bedriva långsiktigt, regelbundet och lönsamt sparande i aktier och fonder.

Innehåll

  • Vad aktier och fonder är
  • Aktiesparandets möjligheter och risker
  • Portföljtänkande
  • Köpa, äga och sälja
  • Termer och begrepp
  • Hur du sätter ihop din egen fond

Arbetssätt

Vi varvar teoretiska genomgångar med praktiska övningar.

Litteratur & material

Lärarens eget material som ingår i kursavgiften.

Peter Zackariasson

– Mitt intresse för ekonomi föddes på gymnasiet när jag startade mitt första företag. Sedan drev jag företag i olika branscher parallellt med att jag utbildade mig vid Handelshögskolan.

Peter Zackariasson, undervisar i bokföring, aktiekunskap, pensionskunskap och utbildar till diplomerad ekonomiassistent.

Jag började undervisa när jag var 22 år och har fortsatt med det sedan dess. Mina kurser vänder sig till både yrkes- och privatlivet. Bokföring och utbildningen till ekonomiassistent har du nytta av på jobbet. Aktie- och pensionskunskap hjälper dig att få en bättre ekonomi och sätta guldkant på tillvaron när du blir äldre.

Det händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och berättar att de har haft glädje och nytta av kunskaperna de fått på mina utbildningar. Det smittar av sig och gör att jag utmanar mig själv att göra ännu bättre lektioner.

Utbildning kan ingen ta ifrån dig. Du har den med dig under hela livet. Genom att undervisa ger jag tillbaka lite av det jag själv fått genom årens lopp. Jag ser det som en hobby eftersom det är så kul.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Kungsbacka Tel: 0300 - 68 61 20

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
04 okt 2020 - 04 okt 2020
Sö 11:00 - 17:00
Tillfällen
1
Plats
Norra Torggatan 8, 43430 Kungsbacka
Visa på karta
Studietimmar
7
Kurs-ID
1073353
Pris
1175 kr