Aktiespecial

Plats Göteborg

Vill du hänga med i rådande börsläge? Vi träffas en gång i kvartalet för att koncentrera oss på tillbakablick, nuläge och planering framåt, allt för att du ska kunna maximera din portfölj.

Boka nu

Målgrupp

Aktiespecial vänder sig till dig som gått grund, grund- och fortsättningskurs eller fördjupningskurs i aktiekunskap och vill ha kontinuerlig och aktuell information om rådande börsläge, alternativt tillägnat dig kunskaper på annat håll.

Innehåll

Vid varje tillfälle går vi igenom hur det rådande börsläget ser ut, vad som hänt sedan sist och hur det påverkat marknaden. Vi blickar också framåt och diskuterar hur marknaden kan utvecklas samt pratar kring köpkandidater och vilka företag som det kan vara värt att hålla ett extra öga på. Vid varje tillfälle belyses ett aktierelaterat område mer ingående.

Arbetssätt

Vi varvar teoretiska genomgångar med diskussioner.

Litteratur/material

Lärarens eget material som ingår i kursavgiften.

Kursdatum

Onsdagar 15/2, 30/5, 19/9 och 12/12.

Kursledare

Peter Zackariasson

Det händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och berättar att de har haft glädje och nytta av kunskaperna de fått på mina utbildningar. Det smittar av sig och gör att jag utmanar mig själv att göra ännu bättre lektioner

Jag har under många år varit företagare i olika branscher. Jag har då själv tagit hand om HR-frågor, rekrytering och lärt upp mina ekonomiassistenter. Jag har även varit anställd som HR-ansvarig under några år. Detta har gett många praktiska erfarenheter som jag delar med mig av på mina kurser till Diplomerad ekonomiassistent, Diplomerad HR administratör, fördjupningskurser i arbetsrätt mm.

Privat tycker jag om att spara i aktier, det ger lite spänning och över tid brukar det ge en bra avkastning. Efter att ha hållit på med aktier i många år har jag börjat ge grundkurser i ämnet. Aktiekunskap hjälper dig att få en bättre ekonomi och sätta guldkant på tillvaron när du blir äldre.

ChatGPT kom i november 2022. Jag och en god vän skrev snabbt den första boken på svenska i ämnet. Vi har även kurser i hur man kommer igång med ChatGPT. Man fascineras av alla funktioner och tillämpningar som detta lilla sökfönster har.

Utbildning kan ingen ta ifrån dig. Du har den med dig under hela livet. Genom att undervisa ger jag tillbaka lite av det jag själv fått genom årens lopp. Jag ser det som en hobby eftersom det är så kul.

Peter Zackariasson
Jurist, civilekonom, lärarexamen, fastighetsmäklarexamen, IPMA certifierad projektledare, lärarlegitimation i ekonomi och juridik mm.

Jurist, civilekonom, lärarexamen, fastighetsmäklarexamen, IPMA certifierad projektledare, lärarlegitimation i ekonomi och juridik

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
4 apr 2024 - 12 dec 2024
Torsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
tor 4 apr 2024 kl 18:00-21:15
  • tor 30 maj 2024 kl 18:00 - 21:15
  • tor 19 sep 2024 kl 18:00 - 21:15
  • tor 12 dec 2024 kl 18:00 - 21:15
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
306859
Pris
2125 kr