Aktiespecial

Plats Göteborg

Vill du hänga med i rådande börsläge? Vi träffas en gång i kvartalet för att koncentrera oss på tillbakablick, nuläge och planering framåt, allt för att du ska kunna maximera din portfölj.

Boka nu

Målgrupp

Aktiespecial vänder sig till dig som gått grund, grund- och fortsättningskurs eller fördjupningskurs i aktiekunskap och vill ha kontinuerlig och aktuell information om rådande börsläge.

Innehåll

Vid varje tillfälle går vi igenom hur det rådande börsläget ser ut, vad som hänt sedan sist och hur det påverkat marknaden. Vi blickar också framåt och diskuterar hur marknaden kan utvecklas samt pratar kring köpkandidater och vilka företag som det kan vara värt att hålla ett extra öga på. Vid varje tillfälle belyses ett aktierelaterat område mer ingående.

Arbetssätt

Vi varvar teoretiska genomgångar med diskussioner.

Litteratur/material

Lärarens eget material som ingår i kursavgiften.

Kursdatum

Onsdagar 29/3, 7/6, 13/9 och 6/12.

Kursledare

Peter Zackariasson

– Mitt intresse för ekonomi föddes på gymnasiet när jag startade mitt första företag. Sedan drev jag företag i olika branscher parallellt med att jag utbildade mig vid Handelshögskolan.

Peter Zackariasson, undervisar i bokföring, aktiekunskap, pensionskunskap och utbildar till diplomerad ekonomiassistent.

Jag började undervisa när jag var 22 år och har fortsatt med det sedan dess. Mina kurser vänder sig till både yrkes- och privatlivet. Bokföring och utbildningen till ekonomiassistent har du nytta av på jobbet. Aktie- och pensionskunskap hjälper dig att få en bättre ekonomi och sätta guldkant på tillvaron när du blir äldre.

Det händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och berättar att de har haft glädje och nytta av kunskaperna de fått på mina utbildningar. Det smittar av sig och gör att jag utmanar mig själv att göra ännu bättre lektioner.

Utbildning kan ingen ta ifrån dig. Du har den med dig under hela livet. Genom att undervisa ger jag tillbaka lite av det jag själv fått genom årens lopp. Jag ser det som en hobby eftersom det är så kul.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
29 mar 2023 - 6 dec 2023
Onsdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
ons 29 mar 2023 kl 18:00-21:15
  • ons 7 jun 2023 kl 18:00 - 21:15
  • ons 13 sep 2023 kl 18:00 - 21:15
  • ons 6 dec 2023 kl 18:00 - 21:15
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
300348
Pris
1975 kr